Τρίτη 30 Απριλίου 2024

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Η κυβέρνηση αντί για τη Μ. Τετάρτη μετέφερε την Εργατική Πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα, γιατί δήθεν υπάρχει κίνδυνος «διατάραξης της οικονομικής δραστηριότητας»!

Μιλούν για διατάραξη της οικονομικής δραστηριότητας αυτοί που καταδικάζουν το λαό, τους εργαζόμενους στη φτώχεια,  που τους αναγκάζουν να δουλέψουν δυο και τρεις δουλειές για να ζήσουν, που επιβάλλουν το καθεστώς της 13ωρης και της 6ήμερης δουλειάς.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως αυτές το τελευταίο διάστημα, των φοιτητών, των αγροτών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, οι γενικές απεργίες, που κουρελιάζουν το αφήγημα για «ανάπτυξη» και «ευημερία».

Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση των εργαζόμενων και η συσπείρωση στα σωματεία τους, οι ταξικοί αγώνες που θα οδηγήσουν στην αμφισβήτηση και στην ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Τα οράματα και τα ιδεώδη της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας εμπνέουν ξανά από την εξέγερση για το 8ωρο στο Σικάγο το 1886, τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936, την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Εμπνεόμαστε και δίνουμε το αγωνιστικό παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα αγώνα των εργατών όλου του κόσμου!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Αλληλεγγύη στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.

Δουλειές και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής.

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο  Υπ. Παιδείας