Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 3/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 3/2022

Την Πέμπτη 12-05-2022 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ.

Παρά το ότι είχαν αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση μια σειρά θεμάτων με συγκεκριμένες χρεώσεις εκ μέρους μελών των τριών παρατάξεων (βλ. Ενημερωτικό δελτίο 2), οι εκπρόσωποι της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» προσήλθαν μόνο για να συζητήσουν το θέμα της συγκρότησης προεδρείου.

Οι παρατάξεις ενέμειναν στις προτάσεις τους (βλ. Ενημερωτικό δελτίο 1) και εκ νέου δεν κατέστη δυνατή η εκλογή προεδρείου. Ειδικότερα, η Α. Μητσοτάκη επέμεινε στην άποψη ότι, «δικαιωματικά» το πρώτο ψηφοδέλτιο κατέχει τη θέση του Προέδρου και του Ταμία (Α. Μητσοτάκη, Θ. Ρούσκας) και τις άλλες δύο θέσεις (Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα) να αναλάβουν εκπρόσωποι της παράταξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ». Εφόσον αυτή η πρόταση απορριφθεί να αναλάβουν το Προεδρείο εκ περιτροπής, τον πρώτο χρόνο Πρόεδρος: Α. Μητσοτάκη, Ταμίας: Θ. Ρούσκας, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας από την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και τον δεύτερο χρόνο όποια πρόταση καταθέσει η  «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ». Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων θέσαμε ζήτημα να προχωρήσουμε στην εξέταση των υπόλοιπων θεμάτων με πρώτο το κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ως κατεπείγον, καθώς έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Η «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» δήλωσε ότι συμφωνεί με την αξιολόγηση γιατί είναι καλύτερη από την προηγούμενη με τις ποσοστώσεις και καταψήφισε την πρότασή μας, εν είδει λευκού. Οι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», όταν ρωτήθηκαν από εμάς τι ψηφίζουν, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ εφόσον δεν συγκροτείται Προεδρείο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ γιατί δεν έχει απαρτία. Παρά τη δική μας αντίδραση πως από το καταστατικό του Συλλόγου προβλέπεται ρητά ότι «Αν δεν εκλεγεί προεδρείο στην πρώτη συνεδρίαση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα. Μέχρι τότε το Δ.Σ. λειτουργεί συλλογικά σαν προεδρείο», ενέμειναν στην αντικαταστατική θέση τους.

Ακολούθως, ο Θ. Ρούσκας δήλωσε ότι έχει ετοιμάσει τον οικονομικό απολογισμό για την κατασκήνωση έτους 2021, ως Πρόεδρος της Επιτροπής που ορίστηκε με απόφαση της Υπουργού δείχνοντάς μας και τον φάκελο με τα παραστατικά, τον οποίο δεν προτίθεται ωστόσο να μας παρουσιάσει αφού δεν υπάρχει Προεδρείο. Ο Δ. Φούγιας δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει ο απολογισμός στο ΔΣ από τον Θ. Ρούσκα γιατί αφορά οικονομικό ζήτημα και δεν μπορεί να αφεθεί για αργότερα. Η «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων προτείναμε να ενημερώσει ο Θ. Ρούσκας το ΔΣ για τα έσοδα και τα έξοδα της κατασκήνωσης και τα παραστατικά να ελεγχθούν σε άλλη συνεδρίαση. Ωστόσο, όταν θέσαμε ζήτημα για το αν τελικά θεωρούν πως μπορούμε να εξετάσουμε άλλα θέματα ή όχι σύμφωνα με την προηγούμενη δήλωσή τους ότι δεν θα συμμετέχουν σε συζήτηση κανενός άλλου θέματος πλην του Προεδρείου, ζήτησαν πεντάλεπτο διάλειμμα για να διαβουλευτούν μεταξύ τους. Κατέληξαν (μετά από έντονο διάλογο) ότι δεν θα συμμετέχουν.

Ελλείψει απαρτίας (στο καταστατικό προβλέπεται συμμετοχή τουλάχιστον 5 μελών του ΔΣ), δεν κατέστη εφικτό να συζητηθούν μια σειρά ζητήματα για τα οποία είχαν συμφωνήσει οι αποχωρήσαντες.

Ως εκ τούτου από τους υπόλοιπους εκπροσώπους («ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ») συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε η καταγγελία που λόγω μη πρόσβασής μας στο mail του Συλλόγου εστάλη μέσω του netadmin.

Οι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» συνεπείς στη στάση τους, βρίσκουν προφάσεις εν αμαρτίαις για να παραμείνει ανενεργός ο Σύλλογος. Με τη στάση τους αυτή, δεν επέτρεψαν στο ΔΣ να λειτουργήσει και να λάβει αποφάσεις σε μια σειρά από επείγοντα ζητήματα, όπως:

·       κάρτες ΟΑΣΑ (εκκρεμότητα από το προηγούμενο ΔΣ, που έπρεπε ήδη να έχει τακτοποιηθεί)

·       αξιολόγηση 2021

·       απολογισμός δράσεων ομάδων που συστάθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ (κατασκηνώσεις, θερινά camps, υγειονομικά θέματα-τουαλέτες κλπ.). Εδώ να επισημάνουμε ότι η Α. Μητσοτάκη δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτά που είχε αναλάβει σε αντίθεση με τους Θ. Ρούσκα και Δ. Φούγια. Επιπλέον, το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ υπεγράφη χθες από όλα τα μέλη του ΔΣ πλην των Α. Μητσοτάκη και Θ. Ρούσκα.

Την αποκλειστική ευθύνη για τη μη λειτουργία του ΔΣ φέρει η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Πρέπει να καταλάβουν πια ότι δεν έχουν την πλειοψηφία του ΔΣ και δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος των συναδέλφων. Τους καλούμε να επανεξετάσουν άμεσα τη στάση τους.

Ως προς την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» που θεωρεί εφικτή τη συγκρότηση Προεδρείου, την καλούμε για άλλη μια φορά να το κάνει από κοινού με τους εκπροσώπους της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», αφού οι συνάδελφοι τίμησαν τις παρατάξεις τους με 3 έδρες την καθεμιά και όχι να ρίχνουν τις ευθύνες στη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», η οποία εξαρχής κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει το ΔΣ και ο Σύλλογος. 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου