Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…


ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, μετανάστες έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου που αυτές τις ώρες έχουν στραμμένα τα μάτια στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμιά κοινωνική συναίνεση, καμιά νομιμοποίηση για τα μέτρα που επιβάλλονται και που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση των ζωών μας, την κατάργηση κάθε έννοιας δικαιώματος για την εργαζόμενη πλειοψηφία.
Οι εργαζόμενοι μίλησαν: Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Δεν χρωστάμε σε κανένα και τίποτα!

Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζόμενων. Το αίμα αυτό θα τη βαραίνει μαζί με το αίμα των ανθρώπων που κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους στα εργασιακά κάτεργα στο βωμό του κέρδους, των ανθρώπων που πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει ένα κρεβάτι στην εντατική, των ανθρώπων που αυτοκτονούν γιατί απολύονται. Ποινικές ευθύνες έχει ο Βγενόπουλος (για ηθικές δεν έχει νόημα να μιλάμε για ανθρώπους του είδους του) για το ότι είχε τους ανθρώπους κλειδωμένους χωρίς κανένα σύστημα πυρασφάλειας και έξοδο διαφυγής. Αλλά ποιος πιστεύει ότι θα του αποδοθούν; Ποιος πλήρωσε άλλωστε απ’ όλους αυτούς για οτιδήποτε;

Την πρώτη μέρα της σαρανταοχτάωρης απεργίας (4/5) συνάδερφος δέχτηκε τηλεφώνημα από στέλεχος του υπουργείου για να ενημερωθεί ότι έγινε δεκτή η αίτησή της για την επιτροπή εξετάσεων. Όταν δήλωσε ότι απεργεί την συγκεκριμένη μέρα, η απάντηση που πήρε είναι ότι στην επιτροπή δεν μπορεί να μπει υπάλληλος που απεργεί. Αυτή είναι η αξιοκρατία που επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του; Αυτοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο γιατί δεν υπάρχει πια ο κίνδυνος διώξεων λόγω απεργιών και κοινωνικών φρονημάτων όπως στο παρελθόν. Μας πείθουν;

Για πρώτη φορά βαδίσαμε μαζί σε διαδήλωση συνάδερφοι από το υπουργείο με ένα μικρό πανό. Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια να βρεθούμε μαζί και στους αγώνες που έρχονται.
Ας μοιραστούμε σήμερα τον αγώνα για να μην μοιραστούμε αύριο την ήττα.

Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/5 ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας
5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου