Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία της πλειοψηφίας του ΔΣ


Καταγγελία της πλειοψηφίας του ΔΣ
Για μια ακόμα φορά ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας να καταγγείλουμε την καταψήφιση στο ΔΣ του συλλόγου μας την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος κατά της στέρησης της πρόσβασης στην εκπαίδευση σε έναν νεαρό κρατούμενο από τους 3 εκ των 4 της παράταξης «Όλοι μαζί» (εκτός π. Σταύρου Μπόζου) και της «Κοινής πορείας» με το πρόσχημα ότι «είμαστε σύλλογος εργαζομένων και δεν μας αφορούν πολιτικά παιχνίδια!»
Όταν ένας νέος άνθρωπος φτάνει να χρησιμοποιεί το τελευταίο μέσο που του έχει απομείνει, το σώμα του, δεν μπορούν κάποιοι από τη βολή του καναπέ τους να μιλούν για «πολιτικά παιχνίδια». Η σιωπή είναι συνενοχή. Ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας φέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη αν δεν προασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση του οποιουδήποτε.
Κάτω από την πίεση ενός ρωμαλέου κινήματος αλληλεγγύης κυρίως εργαζομένων και νέων, υπερψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία που έβαλε τη ζωή πάνω από τα «παιχνίδια». Οι μόνοι που την καταψήφισαν ήταν οι ακροδεξιοί της συγκυβέρνησης Γεωργιάδης και Πλεύρης, ακολουθώντας τα χνάρια της «δικής μας συγκυβέρνησης». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου