Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι γνωστοί συνάδελφοι της «ανιδιοτελούς» και «άδολης» προσφοράς μάς καλούν να απαντήσουμε σε «κάποιες αντικειμενικές απορίες» και ταυτόχρονα μας εγκαλούν για μια σειρά ζητημάτων.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα με τη σειρά. Λένε ότι όταν τοποθετούμαστε στο Δ.Σ. ή ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, μεταμορφωνόμαστε. Φυσικά αυτό μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Επειδή όμως αναφέρουν παραδείγματα, ας απαντήσουμε σε αυτά:

«α) η πρωτάκουστη θέση του μέλους της Πρωτοβουλίας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. (20/11/2017) ότι (βλ. πρακτικό του Δ.Σ. )» για τα θέματα του οργανισμού και της αξιολόγησης των υπαλλήλων δε μας πέφτει λόγος εφόσον τα θέματα αυτά είναι στην αρμοδιότητα της διοίκησης"

Μας ενημερώνουν (εκεί παραπέμπουν τα εισαγωγικά) ότι θα παραποιήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) το πρακτικό της από 20-11-2017 συνεδρίασης του Δ.Σ. προαναγγέλλοντας τι θα γράφει σχετικά με την τοποθέτηση του εκλεγμένου μέλους μας, η οποία προφανώς δεν είναι η παραπάνω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Για τρίτη, τουλάχιστον, φορά τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ανερυθρίαστα παραποιούν πρακτικά και δρουν αντικαταστατικά. Οι δυο προηγούμενες είναι οι ακόλουθες:
1. Παραποίησαν το πρακτικό της από 6-4-2017 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, όπου αναγράφουν ότι ορίστηκαν από το σώμα «αντιπρόσωποι ώστε να συντάξουν, ψηφίσουν και υπογράφουν την ιδρυτική πράξη και το καταστατικό και να συμμετάσχουν στην εκλογή προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ιδρυόμενης Ομοσπονδίας των Συλλόγων των Εργαζομένων των Κεντρικών Δομών του Υπουργείου Παιδείας και την υποβολή του καταστατικού αυτής προς έγκριση». Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και
2. παραβίασαν το καταστατικό του Συλλόγου και πρόσθεσαν δυο μέρες πριν τη σύγκλιση της ΓΣ θέμα για εκλογές αντιπροσώπων στην «νέα ομοσπονδία»-σφραγίδα, ενώ από το άρθρο 16 προβλέπεται προ 15μερου πρόσκληση με αναγραφή των θεμάτων.

Σχετικά με τις θέσεις και τη στάση μας ως προς την αξιολόγηση και τον οργανισμό:
Όλοι και όλες ξέρουν, τόσο τη στάση μας κατά της αξιολόγησης παλιάς (Μητσοτάκη) και νέας (Γεροβασίλη), όταν αυτοί περί άλλων τύρβαζαν, όσο και το ποιος έβαλε πλάτη για τη συλλογή των υπογραφών και ποιος καθόταν στα γραφεία του Συλλόγου και περίμενε (άραγε τι;)!
Για το ζήτημα του οργανισμού, ας σταματήσουν να πετούν λάσπη για άλλη μια φορά. Αν δεν το καταλαβαίνουν θα το πούμε ακόμα μια φορά, όπως το έχουμε κάνει σε κείμενά μας, τοποθετήσεις σε ΓΣ του Συλλόγου μας και στα Συνέδρια της ΠΟΣΥΠ. Πάγια και διατυπωμένη άποψή μας είναι η ακόλουθη: «Το ζήτημα ενός ή δύο ή εκατόν δύο οργανισμών είναι ψευδοδίλλημα. Το ζητούμενο είναι η διασφάλιση των οργανικών θέσεων όλων μας. Η αύξηση και πλήρωσή τους με διορισμούς ή/και μετατάξεις. Η προστασία των εργασιακών σχέσεων εν γένει». Οι όψιμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον οργανισμό ας μας πουν τι έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων που βρίσκονται από πίσω τους. Ας μην κρυβόμαστε, «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» κι η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έγιναν «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», αφού συμπεριέλαβαν και Συριζαίους. Άλλωστε τα μνημόνια δεν έχουν χρώμα, είδαμε και δεξιά και κεντροαριστερά και «αριστερά» μνημόνια.
Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε «πίσω από αποφάσεις της διοίκησης» όπως μας καταγγέλλουν. Άλλο να λες ότι δεν έχεις αυταπάτες περί συνδιοικείν και συναποφασίζειν και να καλείς τους συναδέλφους που έχουν τέτοιες να τις αποβάλουν, κι άλλο να κρύβεσαι «πίσω από αποφάσεις της διοίκησης». Αυτοί που δεν διακρίνουν αυτή τη διαφορά, είναι εκείνοι ακριβώς που κρύβονται «πίσω από αποφάσεις της διοίκησης».
   

«β) στην πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Γεν. Γραμματέα η μοναδική παρέμβαση του εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας ήταν για να διαχωρίσει τη θέση τους από την επιλογή του Δ.Σ. στην έλευση της ιδιωτικής Εταιρείας μετρήσεων ακτινοβολιών και να δηλώσει ότι αυτοί δεν συνηνέσανε στην "παράνομη" παρουσία της στο χώρο του Υπουργείου!!! Δηλαδή, ο συνάδελφος ταυτίστηκε με την πολιτική ηγεσία που δεν ήθελε να εμπλακεί στην διαδικασία φορέας εκτός αρμοδιότητας Δημοσίου.»

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, στην  συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, μετέφερε απλά την άποψη του εκλεγμένου μέλους μας στη συνεδρίαση του ΔΣ που διατυπώθηκε και από το έτερο μέλος της μειοψηφίας περί κλήσης για μετρήσεις από δημόσιο πιστοποιημένο φορέα. Μάλιστα θέσαμε στη συνεδρίαση του ΔΣ το ζήτημα εφόσον κληθεί ιδιωτική εταιρία, τότε αυτή να είναι πιστοποιημένη για μετρήσεις. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Κλήθηκε η εν λόγω εταιρία η οποία στην έκθεσή της μας λέει ρητά: «Οι μετρήσεις των τιμών της Η/Μ ακτινοβολίας στο παρόν δεν επέχει θέση γνωμάτευσης. Γνωμάτευση γίνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, έχει άλλη δομή, περιεχόμενα και συμπεράσματα και μπορεί να συγκριθεί με εκθέσεις από επίσημες πηγές, που διενεργούν μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολίας σύμφωνα με τα κρατικά όρια και πρότυπα, όπως αυτά ισχύουν.» (σελ. 4). Επίσης ειπώθηκε ότι η εν λόγω εταιρία έχει εμπειρία, γιατί έκανε μετρήσεις στο Παν/μιο Αθηνών. Ωστόσο στον ιστότοπο της ίδιας της εταιρίας διαβάζουμε ότι άλλος έκανε τις μετρήσεις. Τέλος, ας μας πει η πλειοψηφία του ΔΣ γιατί επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή να προβάλει το ζήτημα αυτό, όταν εμείς το θέταμε εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία επιτακτικά και σε κάθε τόνο; Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό.
Τέλος, είναι ψέμα ότι ήταν η μοναδική παρέμβαση του προαναφερόμενου εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας, αφού παρενέβη και στο θέμα του συνεχούς κλεισίματος των συρομένων θυρών εξόδου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών φορέων, ζητώντας να εξασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση των υπαλλήλων από την θύρα που γειτονεύει με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

γ) «προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους ψευδόμενοι ότι δεν μας καλύπτει η ΑΔΕΔΥ, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι είναι καταστατική της υποχρέωση και γι΄αυτό πρόσφατα στην αξιολόγηση είχαμε την κάλυψή της στην «απεργία – αποχή».»

Ουδέποτε είπαμε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν καλύπτει σε περίπτωση απεργίας οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο. Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ δεν καλύπτει νομικά μη μέλη της και μέλη της είναι οι Ομοσπονδίες. Για την τύχη της διασπαστικής «νέας ομοσπονδίας»-σφραγίδας η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει ομόφωνα.
Παρεμπιπτόντως η «νέα ομοσπονδία»-σφραγίδα γιατί κατάπιε αμάσητη την αξιολόγηση; Ούτε μια ανακοίνωση για ξεκάρφωμα βρε αδελφέ;! Στον «αδελφό» σύλλογο της Ακαδημίας Αθηνών ούτε ένας απεργός; Ούτε καν ο Πρόεδρος της «νέας ομοσπονδίας»-σφραγίδας;!

δ) «Η καινοφανής θεωρία τους ότι "η τήρηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας τους δεσμεύει ΜΟΝΟ όταν συμπίπτει με τις απόψεις τους" ξεφεύγει τελείως από τα όρια της δημοκρατικής εκπροσώπησης και λειτουργίας στα συλλογικά όργανα.»

Μάθημα πρώτο: Τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται όταν παραθέτεις αυτούσια αυτά που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από άλλους, όπως ακριβώς ειπώθηκαν ή γράφτηκαν. Η συκοφαντία και ο γκεμπελισμός έχουν κοντά ποδάρια.
Μάθημα δεύτερο: Εκείνοι που μέσα σε λίγους μήνες έχουν προβεί στην καταστρατήγηση πολλάκις του καταστατικού, που λειτουργούν πραξικοπηματικά και μονοπαραταξιακά δεν δικαιούνται να ψέγουν εμάς για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

ε) «Συνάδελφοι όσοι επιθυμείτε την αλήθεια απευθυνθείτε στο Δ.Σ. του Συλλόγου και ζητήστε στοιχεία π.χ. για την έγκριση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων από τους αιρετούς της περιφέρειας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και θα διαπιστώσετε μόνοι σας τη μεροληψία τους σε βάρος των υπαλλήλων της Κ.Υ (εφόσον οι ίδιοι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίστηκαν για υπαλλήλους της Περιφέρειας αλλά όχι για υπαλλήλους της Κ.Υ.)...!».

Εδώ χτυπούν λάθος πόρτα και με λάθος τρόπο. Επειδή είδαμε παραπάνω πως παραποιούνται τα στοιχεία (ακόμα και πρακτικά ΔΣ και ΓΣ) από την πλειοψηφία του ΔΣ, αν υφίσταται τέτοιο ζήτημα, τότε θα πρέπει να ζητηθούν αποσπάσματα πρακτικών του ΚΥΣΔΙΠ και αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα να γίνει από κοινού καταγγελία. Γιατί καταγγέλλουν εμάς; Η εμπάθεια δεν έχει όρια. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν συμμετέχουμε (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στις εκλογές για αιρετούς υπηρεσιακών συμβουλίων, ακριβώς στη λογική περί αυταπατών περί συνδιοικείν και συναποφασίζειν που αναφέραμε παραπάνω.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αυτό που ενοχλεί εκείνους που τόσα συκοφαντικά, ψευδή και προσβλητικά μας προσάπτουν είναι ότι υπάρχουν συνάδερφοι που έχουν διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής από τις δικές τους και τις υπερασπίζονται με κάθε κόστος. Εάν αυτό τους ενοχλεί και τους προκαλεί πρόβλημα, τότε πρόβλημά τους.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου