Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ  ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Είναι γνωστά τα περιστατικά που συνέβησαν πριν ένα χρόνο, με το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα, Ιωάννη Παντή και ό,τι ακολούθησε. Η πολιτική ηγεσία, προκειμένου να απαλλαγεί από τις ευθύνες της, διότι ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια δεν επαρκούν για ένα δημόσιο κτίριο που φιλοξενεί πάνω από 1500 άτομα, επιδόθηκε σε ένα κυνήγι μαγισσών με θύμα την ιατρό του υπουργείου, που έτυχε την ημέρα της ξαφνικής ασθένειας του πρώην Γενικού Γραμματέα, να κάνει χρήση της δίωρης άδειάς της, όπως δικαιούται κάθε υπάλληλος του υπουργείου για έκτακτους λόγους. Για μία, τυπική διαδικασία όπως είναι η χορήγηση δίωρων αδειών, η πολιτική ηγεσία διέταξε ΕΔΕ και παραπέμπει τη συνάδελφο στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, ψάχνοντας να βρει εξιλαστήριο θύμα.
Συνάδελφοι, θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να απαιτήσουμε, από την πολιτική ηγεσία, να σταματήσει άμεσα τη δίωξη της ιατρού και μέλους του συλλόγου μας, που κατηγορείται άδικα για πειθαρχικό παράπτωμα, και που το συνδέουν με το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσλάβει άμεσα ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των εργαζόμενων.
Ο Σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι του Υπουργείου πρέπει να σταθούν στο πλευρό, αγωνιστικά, δυναμικά, με αλληλεγγύη, αλλά και με όποιο τρόπο χρειαστεί, όλων των  συναδέλφων που διώκονται  με άδικες κατηγορίες.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου