Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1 (05-12-2018)

Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας στην προσπάθειά της να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της και συγκεκριμένα τη διαφάνεια και τη συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες και όχι απλώς την ανάθεση σε άλλους, με την ευκαιρία της νέας θητείας του ΔΣ εγκαινιάζει την ανοιχτή ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μετά από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο υπηρετείται (εν μέρει) η αρχή της λογοδοσίας των εκλεγμένων έναντι των μελών του συλλόγου, μιας από τις θεμελιώδεις αρχές (μαζί με την αιρετότητα, την ανακλητότητα, την περιορισμένη θητεία μέσω εκ περιτροπής εναλλαγή στην ανάληψη υπεύθυνων θέσεων) του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος από την ίδρυσή του.

Την προηγούμενη Πέμπτη στις 29-11-2018 κλήθηκαν οι εκλεγέντες/εκλεγείσες των τριών παρατάξεων σε συνεδρίαση προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο ΔΣ σε σώμα. Η πρόταση του πλειοψηφούντος συμβούλου (Κ. Κοτζαμπασάκη) υπερψηφίστηκε με 5 υπέρ και 2 λευκά. Η συγκρότηση κοινοποιήθηκε αυθημερόν.
Ως Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας θέσαμε ζήτημα δημοκρατικής, καταστατικής λειτουργίας του ΔΣ, η οποία εκ μέρους της πλειοψηφίας υπήρξε τουλάχιστον προβληματική την προηγούμενη περίοδο. Γι’ αυτό ζητήσαμε σε πρώτη φάση: α) να ενημερώνονται τα μέλη του ΔΣ δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση για την ημερήσια διάταξη με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του συλλόγου, β) να ανακοινώνονται οι αποφάσεις μετά από τη συνεδρίαση του ΔΣ. Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.
Στη συνέχεια τέθηκε από τον Πρόεδρο το ζήτημα της μεταφοράς του πρωτοκόλλου και του ΓΕΠΟ στα Κάτω Πατήσια. Ομόφωνα αντιταχθήκαμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συμφωνήθηκε να συνταχθεί κείμενο. Μετά από τροποποιήσεις που προτείναμε, το τελικό κείμενο εκκρίθηκε ομόφωνα και έχει ήδη κοινοποιηθεί.
Τέλος, ως Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας θέσαμε το ζήτημα της στοχοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών από τη Χρυσή Αυγή και άλλους ακροδεξιούς-φασιστικούς κύκλους και προτείναμε κείμενο καταγγελίας, το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα και κοινοποιήθηκε αυθημερόν.

Τη Δευτέρα 03-12-2018 συγκλήθηκε έκτακτο ΔΣ με θέματα τις μετακομίσεις Τμημάτων και Διευθύνσεων εντός του κτηρίου και άλλα πρακτικά θέματα διοργάνωσης εορταστικής εκδήλωσης για τα παιδιά των μελών του συλλόγου. Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε να προβεί στη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ, πιθανότατα την επομένη Τρίτη 11-12-2018, με θέμα τη μεταφορά-μετακόμιση Τμημάτων και Διευθύνσεων.

Το μέλος του ΔΣ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας
Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου