Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2 (06-02-2019)

Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας συνεχίζει την ανοιχτή ενημέρωση των μελών του Συλλόγου σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Εντός του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν η τακτική και έκτακτες συνεδριάσεις που αφορούσαν το ζήτημα της αγωγής για τη διεκδίκηση των αναδρομικών δώρων, τη συμπαράσταση στην απεργία των εκπαιδευτικών (11-01-2019) και συμμετοχή των μελών του ΔΣ στη διαδήλωση και πορεία στο Σύνταγμα (δυστυχώς, συμμετείχαμε μόνο οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας και της ΔΑΣ), την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Για όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξαν σχετικές ενημερώσεις από το ΔΣ του συλλόγου.
Η τελευταία τακτική συνεδρίαση του ΔΣ πραγματοποιήθηκε χθες 05-02-2019 και η ημερήσια διάταξη αποτελούταν από δύο θέματα: α) τη μεταστέγαση του ΙΚΥ το κτίριο του ΕΟΠΠΕΠ (Νέα Ιωνία) σε κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως και β) τη διαδικασία οργανικής ένταξης των συνάδελφων της ενιαίας Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης είτε στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είτε στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, και με αφορμή αυτό ευρύτερα το ζήτημα του οργανισμού και την κατανομή των οργανικών θέσεων εντός του Υπουργείου εν γένει και των Γενικών Γραμματειών ειδικότερα. Τα προς συζήτηση θέματα είχαν τεθεί από συναδέλφους του ΙΚΥ και τον συνάδελφο Ν. Δασκαλάκη αντίστοιχα, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και τοποθετήθηκαν εκτενώς.
Σχετικά με το πρώτο θέμα, το ΔΣ, αφού ενημερώθηκε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και οι συνάδελφοι διαφωνούν με τη μεταστέγαση, ομόφωνα τάχθηκε κατά της μεταστέγασης του ΙΚΥ σε ακατάλληλο για το σύνολο των εργαζομένων κτίριο και δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των συνάδελφων του ΙΚΥ με όποιον τρόπο χρειαστεί.
Σχετικά με το δεύτερο θέμα υπογραμμίστηκε ότι ο σύλλογος έχει ήδη προσφύγει για τον Οργανισμό ενώπιον του ΣτΕ και επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι ο οργανισμός είναι τουλάχιστον προβληματικός, κακογραμμένος, αφήνοντας πολλά σημεία που επιδέχονται διαφορετικών ερμηνειών. Καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με το καθεστώς των οργανικών θέσεων στο Υπουργείο εν γένει και στις Γενικές Γραμματείες ειδικότερα, δηλώσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε καμία μεταβολή επί τα χείρω των εργασιακών μας σχέσεων. Προς αποφυγή σύγχυσης και άσκοπης αναστάτωσης ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο επί του παρόντος.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι υπήρξε αμοιβαία αλλαγή/αντικατάσταση συναδέλφων σε θέσεις προϊσταμένων τμημάτων. Εφόσον αυτό έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων και καταγγελθεί στο ΔΣ, τότε θα συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα.
Επίσης αναφέρθηκε ότι αναμένεται σύντομα η έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Υπουργείου και τι στάση θα κρατήσει ο Σύλλογος σε περίπτωση προσφυγής. Το θέμα θα συζητηθεί όταν υπάρξει κάτι νεότερο επ’ αυτού.
Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της καθαριότητας και της αποκομιδής, με τις γεμάτες σακούλες απορριμμάτων που παραμένουν επί πολλές ώρες στους διαδρόμους του Υπουργείου δημιουργώντας πρόβλημα δυσοσμίας και υγιεινής.

Το μέλος του ΔΣ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας
Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου