Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι!
Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα νέο αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό και αντιαπεργιακό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, ακολουθώντας την ίδια κατεύθυνση, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τρία μνημόνια καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε την κρίση του συστήματος με την «ανάπτυξή» τους.
Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, δηλαδή η απαίτηση να διασφαλίζεται με ηλεκτρονική ψηφοφορία ότι συμφωνεί το 50%+1 των εργαζομένων για να προκηρυχθεί απεργία. Θέλουν να υπονομεύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις, τη δύναμη της συλλογικής απόφασης, που αποτελεί την καρδιά της λειτουργίας του εργατικού κινήματος. Μας λένε ότι «δεν μπορούν οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς». Και ποιος τα λέει αυτά; Ο Μητσοτάκης, που κυβερνά με αυτοδυναμία έχοντας πάρει το 40% όχι του συνόλου, αλλά του 57% των εγγεγραμμένων, δηλαδή λιγότερο από 23%.
Οι νέες τεχνολογίες αντί να επιστρατεύονται προς όφελος των εργαζομένων αξιοποιούνται για την περαιτέρω αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός-κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των αγωνιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους. Επιχειρούν να μας επαναφέρουν στην εποχή που η απεργία ήταν παράνομη. ΔΕΝ θα τους περάσει!
Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους.
Λέμε ΟΧΙ στον «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης που επιβάλλοντας την τακτική του «σοκ και δέος» τσακίζει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα δίνοντας παράλληλα «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο. Είμαστε κατά του νόμου που επιχειρεί να αφοπλίσει τα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, σε σύγκρουση με εργοδοσία – κυβερνήσεις.
Παλεύουμε για ένα τέτοιο σύλλογο, ανεξάρτητο από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Ενάντια στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

·                     Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!
·                     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ!
·                     Να αποσυρθεί το αντεργατικό–ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟ «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

          Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου