Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020


 ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τα πλωτά φράγματα και τις επιτάξεις ολόκληρων εκτάσεων σε Χίο και Μυτιλήνη για τη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση με περισσό θράσος, μιλάει για «ασύμμετρη απειλή» και για εισβολή που δήθεν δέχεται η χώρα στα ανατολικά της σύνορα.
Από κοντά τα παπαγαλάκια του συστήματος, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ με ψεύτικες ειδήσεις και εικόνες από το αρχείο τους, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι και παιδιά που τρέχουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αποτελούν απειλή για τη χώρα και για αυτό αξίζουν ανάλογη αντιμετώπιση.
Το σκηνικό ολοκληρώνεται όταν μαθαίνουμε ότι μεγαλοεπιχειρηματίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου, συνωστίζονται για το ποιος θα χορηγήσει περισσότερη βοήθεια στα σώματα ασφαλείας, που αναχαιτίζουν… ηρωικά τους ξεριζωμένους. Από κοντά και ομάδες νεοναζί από μια σειρά χώρες (Γερμανία, Αυστρία κ.ά.) που συνδράμουν, πλέον και με φυσική παρουσία, εγχώριες παραστρατιωτικές φασιστικές ομάδας στον Έβρο.
Όμως την πολιτική της καταστολής, εκτός από τους πρόσφυγες και μετανάστες, δοκίμασαν και οι νησιώτες σε Χίο και Μυτιλήνη. ΜΑΤ και αστυνομική βία επιφύλαξε η κυβέρνηση σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν στις επιτάξεις εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων – φυλακών για τους πρόσφυγες. Η κακήν κακώς ανάκληση όμως των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία συνοδεύτηκε από την καταστροφή περιουσιών των κατοίκων από τις δυνάμεις καταστολής, και η συνακόλουθη αναδίπλωση της κυβέρνησης, καταδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, την ήττα των δυνάμεων καταστολής και τα εντεινόμενα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη. Με την αποστολή των ΜΑΤ στον Έβρο επιχειρείται το ξεπλύματός τους, η μετατροπή τους σε τιμητές της δημοκρατίας.
Αν ο ξεριζωμός εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στις χώρες αυτές, ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα όλων των αντιπροσφυγικών συνθηκών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, την οποία δουλικά, μετά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Η συμφωνία αυτή εγκαινίασε ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, σηματοδότησε ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής, ενταφίασε τα δικαιώματά τους, πολλαπλασίασε την καταστολή, τους μηχανισμούς απόκρουσης και αποκλεισμού και νομιμοποίησε τον μαζικό και αναγκαστικό τους εγκλωβισμό σε μια χώρα όπου δεν θέλουν να παραμείνουν.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό είναι αλήθεια ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών θα συνεχίσουν. Θα εκτονώνονται στιγμιαία και θα φουντώνουν ξανά για τον απλό λόγο ότι ο κυνηγημένος που καταδιώκεται από τον θάνατο θα επιδιώξει να γλιτώσει τον εαυτό του και τα παιδιά του. Το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες πρόσφυγες το 1922 και το ίδιο ακριβώς θα έκαναν και αν το έδαφος που έρχονταν δεν ήταν ελληνικό. Γιατί πίσω τους ήταν η φωτιά. Οι ροές προσφύγων και μεταναστών θα συνεχίσουν για τον απλό λόγο ότι ενισχύονται οι αιτίες που τις γεννούν!
Υπάρχει όμως και κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Το σύστημα εκμεταλλεύεται το ζήτημα με τρόπο που να οδηγεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, νομιμοποίηση της λιτότητας, της τρομοκρατίας, της βαρβαρότητας και της απανθρωπιάς. Για να χτυπήσει και μέσα στη χώρα τα θύματα της επίθεσής του, το φτωχό άνεργο και εργαζόμενο λαό της χώρας μας. Άλλωστε η συζήτηση για αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότησης στα 72 χρόνια βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. Εχθρός είναι ο κόσμος της εργασίας, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης. Γι’ αυτό εξάλλου και οι τεμενάδες σε κάθε λογής πλούσιους Αμερικάνους, Ευρωπαίους, Άραβες κ.ο.κ.
Το προσφυγικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και θα συνεχίσει να υφίσταται και να διογκώνεται όσο υφίστανται και οι αιτίες που το προκαλούν: πόλεμοι, οικολογικές καταστροφές, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικονομική εκμετάλλευση.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν δει το φως εικόνες ντροπής, εικόνες που δεν συνάδουν με ανθρώπινη συμπεριφορά, εικόνες που πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην τις δούμε ποτέ ξανά

Να μην το επιτρέψουμε!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου