Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ 2011


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ 2011

Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,
Η πάροδος ενός έτους από την υπογραφή του κατάπτυστου μνημονίου (προς απογοήτευση όσων πίστευαν το αντίθετο) το μόνο που έφερε ήταν πρόσθετα μέτρα και επιπλέον βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, τα οποία και συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Μείωση των αποδοχών μας, απολύσεις-ανεργία στον ιδιωτικό τομέα και ο εκβιασμός των ατομικών συμβάσεων, κατάργηση στην πράξη της φαρμακευτικής περίθαλψης (τα φαρμακεία δεν εκτελούν συνταγές του ΟΠΑΔ και άλλων ταμείων), αύξηση ΦΠΑ σε 23% και μια σειρά άλλα. Κι από Σεπτέμβρη έρχονται: ενιαίο μισθολόγιο, που σημαίνει περαιτέρω μείωση των μισθών μας, συγχωνεύσεις σχολείων και μείωση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, κατάργηση των οργανικών θέσεων, «όλοι κρατικοί υπάλληλοι» δηλ. «Καλλικράτης» παντού και ακόμα περισσότερες υποχρεωτικές μετατάξεις, επικείμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με την άρση της μονιμότητας και την αλλαγή του «πειθαρχικού δικαίου». Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αύξηση των ωρών εργασίας από 2,5 έως 10 ώρες τη βδομάδα και με την απογευματινή λειτουργία των υπηρεσιών. Και αυτό, περιβεβλημένο με μια αιτιολόγηση περί δικαίου, για την εξίσωση των ωρών εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως επικαλείται η Κυβέρνηση. Η δική μας θέση είναι ότι η τεχνολογική εξέλιξη δίνει σήμερα τη δυνατότητα όλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, χωρίς μείωση αποδοχών όπως επιδιώκουν οι κυρίαρχοι. Αυτό απαιτείται και σαν ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αξιοποιώντας στρεβλώσεις, ανισότητες, δυσλειτουργίες που οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να ελέγχουν καλύτερα τα πράγματα και να προσεταιρίζονται κομμάτια των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρούν μία συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κανένας δεν πείθεται ότι οι αλλαγές που γίνονται έχουν στόχο την αξιοκρατία, την εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Ο κομματικά ελεγχόμενος και με το κρατικό χρήμα καλοθρεμμένος συνδικαλισμός ήταν απαραίτητος στους κυβερνώντες όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να διασπά τους εργαζόμενους αλλά και να δημιουργεί την αίσθηση ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το χάλι που υπάρχει στις υπηρεσίες, για να μπορεί να βγαίνει σήμερα ο Πάγκαλος και να μας λέει ότι «μαζί τα φάγαμε». Με τη συνενοχή αυτού του συνδικαλισμού υλοποιήθηκαν όλες οι πολιτικές καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου σε όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Αυτός ο υποταγμένος συνδικαλισμός κατάφερε ν’ απαξιώσει στα μάτια των εργαζόμενων την έννοια του αγώνα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του αν εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν του το επιτρέπαμε. Κυριάρχησε και σε μας η λογική της ατομικής λύσης, ο καθένας να διεκδικεί ξεχωριστά επιδόματα κι όχι πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Σήμερα που όλα αυτά καταρρέουν δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στη λογική, «εγώ θα τη βολέψω», διότι δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε τίποτα.
Είναι απαραίτητο σήμερα οι εργαζόμενοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, μόνιμοι και επισφαλείς, ντόπιοι και μετανάστες, μαζί με τους άνεργους και τη νεολαία να παλέψουμε και να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν λογικές κοινωνικού κανιβαλισμού. Αν σήμερα εμείς δεχτούμε ότι κάποιοι περισσεύουν, αύριο το σύστημα θα πει το ίδιο και για μας. Ο εχθρός είναι η πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των ΕΕ ΔΝΤ και η οικονομική ολιγαρχία προς όφελος της οποίας όλοι αυτοί λειτουργούν.
Μόνος δρόμος είναι η αντίσταση. Υπάρχει διέξοδος, αρκεί να απαλλαγούμε από την μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Μόνο η πάλη μπορεί να ανατρέψει ό,τι μας ετοιμάζουν. Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί και δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία, με ενωτικούς αγώνες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με μαχητικές αποφασιστικές απεργίες, διαδηλώσεις.
Άμεσα να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές, πρωτοβουλίες, σε κάθε χώρο δουλειάς, να κουβεντιάσουμε, να κατανοήσουμε ότι αυτό που έρχεται φέρνει τα χειρότερα, να αντιληφθούμε την δύναμή μας, να οργανώσουμε την αντίστασή μας, να συσπειρωθούμε στο σύλλογό μας, να γίνει ο σύλλογός μας όργανο πάλης, κόντρα στις επιλογές της διάλυσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ.
Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)
Πρωτοβουλία εργαζόμενων στο Υπ. Παιδείας
για επικοινωνία: protovouliaergaz@yahoo.gr
5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου