Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012


ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών παντού!

Συναδέρφισσες, Συνάδερφοι,
Οι αυταπάτες που δημιούργησαν οι πρόσφατες απανωτές εκλογές ουσιαστικά κήρυξαν παύση οποιασδήποτε κινηματικής διαδικασίας από τις 12 Φλεβάρη, με τον κόσμο να κάθεται περιμένοντας το «καλό εκλογικό αποτέλεσμα» για να απογοητευτεί στη συνέχεια από μια μάχη που γίνεται στο γήπεδο και με τους όρους του αντιπάλου. Ακόμα χειρότερα, τροφοδοτήθηκε από δυνάμεις της αριστεράς η αίσθηση ότι μπορούμε να νικήσουμε χωρίς μάχη με την ΕΕ και το ΔΝΤ, χωρίς σύγκρουση με τα ντόπια αφεντικά και τους ξένους προστάτες τους. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας νέας αναμονής για τις… επόμενες εκλογές.
Στο μεταξύ με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται το σπρώξιμο του φτωχού λαού στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της χώρας. Το καπιταλιστικό σύστημα επιστρέφει τη ζωή των εργαζομένων αιώνες πίσω. Νέα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζονται. Οριζόντια μείωση μισθών, κατάργηση του υπόλοιπου των δώρων, αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης, είναι μερικά από αυτά. Διαμορφώνουν εργαζόμενους και άνεργους που θα πεινάνε, που δε θα έχουν κανένα δικαίωμα στη δουλειά, στο εισόδημα, στην υγεία και στην παιδεία. Επιθυμούν μια χώρα ξεπουλημένη χωρίς παραγωγική βάση, αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν. H δημόσια εκπαίδευση που στήνεται στο απόσπασμα (όπως και η υγεία, η πρόνοια, οι δρόμοι, τα λιμάνια, ο δημόσιος φυσικός πλούτος) είναι κατάκτηση των ανθρώπινων αγώνων. H μαζική παιδεία γραφόταν ψηλά στις σημαίες των αγώνων και της αριστεράς. «Το χειρότερο σχολείο» είναι καλύτερο από την αγραμματοσύνη, την αμορφωσιά και τα σκουπίδια των ιδιωτών. Αυτό το σχολείο θέλουν. Για λίγους και εκλεκτούς, ταξικό, πειθαρχημένο, φτηνό.  
Για να περάσουν όλα αυτά, το σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει. Ως τελευταίο έχει τις συστημικές παρακρατικές φασιστικές συμμορίες (με πρώτη τη Χρυσή Αυγή) για να “ακονίσει τις ξιφολόγχες” ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, καλυπτόμενη πίσω από τις πλάτες του κράτους και της αστυνομίας.
Ο στόχος είμαστε ΟΛΟΙ. Για αυτό και οι αγώνες πρέπει να είναι κοινοί. Ακόμα και η μία απόλυση πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν απόλυση όλων. Ποιο ευάλωτοι από όλους είναι οι συνάδερφοι των οργανισμών που καταργήθηκαν και δεν έχουν τοποθετηθεί σε κενές οργανικές θέσεις.
H δημόσια εκπαίδευση που στήνεται στο απόσπασμα (όπως και η υγεία, η πρόνοια, οι δρόμοι, τα λιμάνια, ο δημόσιος φυσικός πλούτος) είναι κατάκτηση των ανθρώπινων αγώνων. H μαζική παιδεία γραφόταν ψηλά στις σημαίες των αγώνων και της αριστεράς. «Tο χειρότερο σχολείο» είναι καλύτερο από την αγραμματοσύνη, την αμορφωσιά και τα σκουπίδια των ιδιωτών. Aυτά τα σχολεία θέλουν. Για λίγους και εκλεκτούς, ταξικό, πειθαρχημένο, φτηνό.  
Οι διακηρύξεις ότι «αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων», θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η φιλολογία ότι «φτάνουμε στον πάτο και θα αρχίσει η ανάκαμψη» καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την μοιρολατρία. ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας.  Αυτό δεν μπορεί να γίνει με σωματεία – παρωδίες που έχουν μπλέξει το συνδικαλισμό στη βρωμιά της διοίκησης. Που έχουν συκοφαντήσει την ίδια την έννοια του συλλόγου. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Ούτε μπορεί να απαντηθεί με κατακερματισμένες απεργίες. Αλλά με απεργιακή καταιγίδα όχι μόνο γενική, αλλά και επιμέρους σε κάθε κλάδο, φορέα, υπουργείο. Οργανωμένες και στηριγμένες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι ανατιθέμενοι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν δείξει ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν.
Ταυτόχρονα, πρέπει να δυναμώσει η ενότητα και με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Μόνιμους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικούς. Με τους εργαζόμενους στην υγεία και στους δήμους. Η αναμονή, οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες και οι λογικές της ανάθεσης, δεν έχουν θέση μπροστά στη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος.
·            Όχι στην αξιολόγηση, στην εφεδρεία, στις απολύσεις και στην οικονομική μας ασφυξίας
·            Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις  
·            Να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων – ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΓΩΝΑ
·            να φτιάξουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε: ζωντανά, αγωνιστικά και ταξικά!
Να γίνει άμεσα γενική συνέλευση για να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Πρωτοβουλία εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου