Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012


«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» οι μνημονιακοί;
Από την Παρασκευή διακινούνται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από υποψηφίους του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», οι οποίοι ούτε λίγο, ούτε πολύ, ενώ ήταν εκλεγμένα μέλη είτε στο Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στην Κ.Υ, είτε στον ΟΕΕΚ και λένε ότι οι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους (την οποία δεν κάνουν), μας καλούν να τους ψηφίσουμε. Δεν παραλείπουν να μας πουν και για τις ευθύνες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των εργαζομένων (θυμίζει το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, ίσως κάποιοι να τα φάγανε μαζί). Λύση η ενότητα! Αλλά να τους εμπιστευτούμε ατομικά με την ψήφο μας.
Αυτοί που μιλούν για την ενότητα, τον συλλογικό αγώνα καλούν να τους ψηφίσουμε (βλ. αναθέσουμε) ατομικά. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αυτή η ενότητα είναι εξωτερική; Μια συμφωνία κυρίων/κυριών; Μην ξεχνάμε ότι οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. με το αντίστοιχο ενωτικό ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών «ξεκατινιάστηκαν» μεταξύ τους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Ποια είναι η εσωτερική ενότητα των προταγμάτων τους; Δεν μας λένε για τι παλεύουν, γιατί ζητούν την ψήφο μας, τι θα κάνουν και τι έχουν κάνει μέχρι τώρα.
Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι (αυτοί που μαζί τα φάγανε και οι υπόλοιποι) καλούνται ενωμένοι(!) να αναθέσουν για άλλη μια φορά στους ίδιους συνδικαλιστές (και στις πολιτικές που γεννούν αυτές τις νοοτροπίες) να τους σώσουν. Ακόμα και η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων εξ αρχής έχει δηλώσει για τι παλεύει, για ποιους και ενάντια σε τι, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη (βλ. και το blog μας).
Να πάρει τέλος η λογική της ανάθεσης. Κοινός, συλλογικός αγώνας από τη βάση με μαζική ενεργό συμμετοχή στις Γ.Σ. Αγωνιστικές αποφάσεις και μάχιμη υλοποίησή τους. Τα μέλη του Δ.Σ. να λογοδοτούν και ανά πάσα στιγμή να ανακαλούνται για την μη εφαρμογή των αποφάσεων των Γ.Σ. Αλλαγή του καταστατικού, όπως αποφάσισε η τελευταία Γ.Σ., προκειμένου αυτά και άλλα ζητήματα να προβλέπονται ρητά.
Οι εκλογές για μας δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο (και μάλιστα όχι το κύριο) μαζί με άλλα για τη βέλτιστη υλοποίηση και συντονισμό των Γ.Σ. ανεξάρτητα από το αν και ποιοι από εμάς θα εκλεγούν (άλλωστε για μας δεν έχει ιδιαίτερη/καμία σημασία το ποιος, αλλά για το τι παλεύει), το ζητούμενο είναι το τι κάνουμε μετά. Εκεί θα φανεί η ενότητα ποιών, με ποιούς, με τι στόχους και ενάντια σε ποιόν.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας
http://protovouliaergaz.blogspot.gr/                                        protovouliaergaz@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου