Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Την Τρίτη 10 Απριλίου, τρεις ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) έκαναν ταυτοποίηση μικρού δείγματος υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που ήταν καταγεγραμμένοι στο πρωινό παρουσιολόγιο της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας. Ο δε έλεγχος πραγματοποιήθηκε με τη μορφή αστυνομικής εφόδου της αντιτρομοκρατικής σε γραφεία, κάνοντας τον κάθε υπάλληλο του «τυχαίου» δείγματος να αισθάνεται ότι ανακρίνεται ως ύποπτος ή και ένοχος πειθαρχικού παραπτώματος μετά από καταγγελία. Φεύγοντας, οι τρεις ελεγκτές πήραν μαζί τους φωτοτυπημένα έντυπα αδειών από τους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων για να τους ελέγξουν και για να τους αποκωδικοποιήσουν με τα δικά τους κριτήρια.
Καταγγέλλουμε όλους τους δήθεν αιφνιδιαστικούς και ξαφνικούς ελέγχους που πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες κλιμάκια του ΣΕΕΔΔ σε δημόσιες υπηρεσίες. Ενώ, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει τέτοιοι έλεγχοι, ενώ πραγματικοί επίορκοι ποινικών αδικημάτων μέχρι σήμερα δεν έχουν απολυθεί και αμείβονται, ενώ δικαστικοί αρνούνται να συμμετέχουν σε πειθαρχικά ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης, τώρα που η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει εντός δεκαπενθήμερου να συναινέσει για απολύσεις μετά από πιέσεις της Τρόικα, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των πειθαρχικών ζητημάτων που αφορούν στην τήρηση του ωραρίου και στη νομιμότητα των αναρρωτικών, των θεσμικών και των κανονικών αδειών.
Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί επίορκοι; Αυτοί που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής, φοροαπαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Ως προς τα δικά μας, αποσπούν εκπαιδευτικούς στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ για την  υλοποίηση προγραμμάτων εκατομμυρίων ευρώ, αντί να τους αποσπούν στην Κ.Υ. για την ΔΩΡΕΑΝ πραγματοποίησή τους. Αλλά πως θα βγάλουν μίζες; Αυτοί είναι οι επίορκοι και τα τσιράκια τους που δεν χτυπούν κάρτες, έρχονται όποτε θέλουν και λουφάρουν συστηματικά.
Έχοντας δημιουργήσει ένα αποπροσανατολιστικό και αρνητικό κλίμα προς τους δημοσίους υπαλλήλους χαρακτηρίζοντας τους «κοπανατζήδες» και «λουφαδόρους», έχοντας αναλάβει το ρόλο των μεταρρυθμιστών της δημόσιας διοίκησης και στηριζόμενοι σε καταγγελίες ανώνυμων πολιτών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενισχύει το σώμα ελεγκτών (τρομοκρατών;). Επιπλέον, προτίθεται, με τα νέα οργανογράμματα, να συστήσει σώματα Εσωτερικών Υποθέσεων σε κάθε δημόσιο φορέα και σε κάθε υπουργείο, το οποίο θα εκτελεί τους ελέγχους για τον ΣΕΕΔΔ και έτσι θα επισπευτούν  οι πειθαρχικές διαδικασίες κατά των υπαλλήλων του δημοσίου. Άνοιξε ο δρόμος για πειθαρχικές διώξεις χωρίς μέτρο και για άμεσες απολύσεις. Ο δεύτερος γύρος θα έρθει με τις αξιολογήσεις.
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ
·        ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ
·        Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας
http://protovouliaergaz.blogspot.gr                              protovouliaergaz@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου