Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013


                                                                                                             15-7-2013

Αλήθειες και ψέματα
ΑΝΑΓΚΗ για οργάνωση και συλλογική δράση
Η δικομματική πλέον κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που για 40 χρόνια εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση και μας έφεραν στη σημερινή άθλια κατάσταση, είναι η κυβέρνηση της απάτης και του διχασμού. Ως μόνη λύση για να αποφευχθεί ο ξεσηκωμός των λαϊκών μαζών που πληρώνουν με βαρύ τίμημα την επί πολλά χρόνια διαπλοκή και διαφθορά των κυβερνώντων και των κοινοβουλίων τους, που συμμετείχαν ποσοστιαία στο μεγάλο φαγοπότι, είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία.
 Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με την απειλή της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών. Η χρεοκοπία της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, των εργατικών και ατομικών δικαιωμάτων, του κράτους πρόνοιας, των κοινωνικών παροχών είναι η σημερινή πραγματικότητα. Είναι ντροπή να πιστεύει κάποιος ότι ίσως δεν θα είναι εκείνος ο οποίος θα απολυθεί γιατί κάποιος υπάλληλος ή εργάτης στη θέση του θα έχει ήδη φύγει. Με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς προειδοποίηση, θα καταργούνται και θα συγχωνεύονται εταιρείες και οργανισμοί, όλοι θα απολύονται χωρίς προειδοποίηση με ελαχιστότατη ή και καμία αποζημίωση όπως έγινε με την ΕΡΤ. Μικρό μέρος των εργαζομένων και νέοι θα προσλαμβάνονται ως «δόκιμοι» στους νέους φορείς με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δεν θα υπολογίζονται ούτε η προϋπηρεσία, ούτε η μόρφωση, ούτε η ειδίκευση.
Αλήθεια: η απειλή της δήθεν χρεοκοπίας είναι το μέσο για να αποφευχθεί η λαϊκή εξέγερση. Η αύξηση της ανεργίας, η ραγδαία άνοδος των επιχειρήσεων που κλείνουν και θα κλείσουν, θα διευρύνουν την ύφεση. Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των ανέργων θα υπερβεί τον αριθμό των εργαζομένων. Και το φαινόμενο αυτό ονομάζεται με όρους της Τρόικας ως πρόοδος προς οικονομική ανάπτυξη και ευημερία!
 Ψέματα: η Ελλάδα αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, για να είναι το χρέος της βιώσιμο και για να επιτευχθεί η ανάπτυξη της οικονομίας.
 Αλήθεια: Η αστική τάξη της Ελλάδας, ως η πλέον εξαρτημένη και υποτελής τάξη, προσέφυγε στο ΔΝΤ, γιατί έτσι της υπαγόρευσαν οι ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Αυτοί, προσπαθούν μ’ αυτόν τον τρόπο να μεταφέρουν την δική τους οικονομική κρίση στις εξαρτημένες χώρες και στις πλάτες των λαών των χωρών αυτών. Για να εφαρμοστούν τα σκληρά αυτά μέτρα καταστρατηγούνται τα εργατικά και τα κοινωνικά δικαιώματα. Τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής στηρίζονται σε συρρίκνωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών, σε υψηλούς φόρους, σε απολύσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.
 Ψέματα: η Ε.Ε. και η ΕΚΤ συμμετέχουν στη συμμορία των δανειστών της Ελλάδας για τη διάσωσή της. Υπόσχονται ότι σε αντίθεση με τα όργανα του ΔΝΤ, μαζί με το ΕΣΚΤ, λειτουργούν με ισονομία και διαφάνεια, προς όφελος των Ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες δίνεται η βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα.

Αλήθεια: Κι όμως η Ελλάδα, με υψηλότατο επιτόκιο, είναι δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου για την αποπληρωμή των τόκων. Όπως, επίσης, είναι δέσμευσή της να απολύσει 150.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015 και να διευκολύνει και παροτρύνει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα να προβεί σε ομαδικές απολύσεις, ώστε να αυξηθεί το κέρδος των επιχειρήσεων.
 ·  Είναι αναγκαίο να σταματήσουμε να είμαστε άπραγοι και απαθείς τώρα που αρχίζουν σωρηδόν όχι μόνο οι απαλλοτριώσεις της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά και οι δημεύσεις της πρώτης κατοικίας και η παράδοση τους στις εταιρίες επενδύσεων (ΑΕΕΑΠ) και σε distress funds.
·      Είναι αναγκαίο να σταματήσουμε να τους επιτρέπουμε να μας χωρίζουν σε “τεμπέληδες” και μη, σε συμβασιούχους και μη, σε υπαλλήλους ΔΔ και ΙΔΑΧ, σε εκπαιδευτικούς με ειδικότητες που δεν καλύπτουν ωράρια, σε σχολικούς φύλακες, κοκ. ώστε να μας καταργούν και να μας σκοτώνουν. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
·      Είναι αναγκαίο να σταματήσουμε να είμαστε θεατές στις μεθοδεύσεις συκοφάντησης, διαστρέβλωσης και εξαπάτησης που έχουν εξαπολύσει οι πολιτικοί και οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας για να αποδυναμώσουν και εξαφανίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τη συλλογική δράση.
 
Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ! Οργάνωση, αντίσταση, αγώνας συλλογικά, μαζικά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια απάθειας και απραγίας. Ποιο είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, χωρίς σχολεία, νοσοκομεία, εργασία και στέγη!
·   Κανείς εκπαιδευτικός και κανένα σχολείο δεν περισσεύει!
·   Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του.
·   Να γίνει δράση το σύνθημα: Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε !!
ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στις απολύσεις και ν’ αναλωνόμαστε σε υπομνήματα και συναντήσεις με την ηγεσία.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου