Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ΔΣ του Συλλόγου μας… γιορτάζει. Τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και αυτοί συνεχίζουν, σφυρίζοντας αδιάφορα, πρακτικές που ίσχυαν προ ΔΝΤ εποχής.
Τα μέτρα, όμως, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό: Απολύσεις, δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών, υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταθέσεις παντού. Συνολική αιχμαλωσία με φόντο την πρόθεση για πλήρες ξεδόντιασμα της έννοιας «μόνιμη και σταθερή δουλειά», ακόμα και αν –θεωρητικά- την διατηρεί κάποιος. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μόνο στη μέση της πορείας του πλήρους ξεθεμελιώματος οποιωνδήποτε κατεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, ότι οι απολύσεις (μαζικές ή κομματιαστές, άμεσες ή σταδιακές) θα είναι στην ημερήσια διάταξη και θα υπάρξει παράλληλα η πλήρης ελαστικοποίηση των συνθηκών των όποιων «μόνιμων» παραμείνουν.
Ήδη έχουν απολυθεί συνάδερφοί μας διοικητικοί, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι της ΕΡΤ. Νοσοκομεία έχουν κλείσει με τους υπαλλήλους τους να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση και να βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Το 25% του συνολικού διοικητικού προσωπικού των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα μόνο με προσχηματική αξιολόγηση των δομών. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΑΙΘ έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει πάνω από 40% μειώσεις στις δομές και κατ’ επέκταση στις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων.
Μέσα στο καλοκαίρι, προωθήθηκαν και οι αντιδραστικές αλλαγές, όχι μόνο για ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και για το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση. Το νέο αυτό σύστημα στοχεύει να επιβάλλει ταξικούς φραγμούς, να συντρίψει το δικαίωμα στην μόρφωση της νεολαίας, να πετάξει μεγάλα τμήματά της έξω από την εκπαίδευση και να την κατευθύνει αναγκαστικά σε δομές κατάρτισης, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας με την εφαρμογή απανωτών εξετάσεων από την Α΄ Λυκείου. Τα μέτρα αυτά προστίθενται στην εντεινόμενη άθλια οικονομική κατάσταση των οικογενειών αλλά και στη συνολική απόσυρση του κράτους από μια σειρά υποχρεώσεις που είχε, σε σχέση με την παροχή στοιχειωδών συνθηκών 12ετούς δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης (βιβλία, μετακινήσεις κ.λπ.).
Για να προωθηθούν όλα αυτά, εντείνεται όλο το κλίμα περιστολής στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιστρατεύσεων, κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Το μήνυμα που στέλνεται είναι σαφές: «σ’ αυτό το σύστημα ο λαός δε δικαιούται να έχει δικαιώματα!»
Συναδέλφισσες, Συνάδερφοι,
Οι συνάδερφοι της ΓΓΑ έχουν προχωρήσει ήδη σε Γενική Συνέλευση και έχουν βγάλει πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε και μείς να βγαίνουμε σε διαθεσιμότητα – απόλυση και μετά να ενεργοποιηθούμε. Τα «ιδεολογήματα» του τύπου «είμαστε φορέας υποδοχής και άρα δεν θα απολυθούμε», δεν μπορεί να είναι σοβαρά. Ήδη είναι αποφασισμένο να απολυθούν 15.000 υπάλληλοι έως το τέλος του 2014 και 180.000 συνολικά!!! Από πού θα συμπληρωθεί αυτό το νούμερο;
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών, από τη συγκρότηση και το ξέσπασμα σκληρών αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλα τα άλλα είναι φλυαρίες και τεχνικές αποφυγής της σύγκρουσης. Όσο για το ερώτημα «πόσο θα αντέξουμε, άραγε;», έχουμε να απαντήσουμε με δύο ερωτήσεις: Πόσο θα αντέξουν άραγε στην ανεργία, οι συνάδελφοί μας που είναι υπό απόλυση αλλά και εμείς οι αυριανοί απολυμένοι; Πρέπει να υπάρξει σαφής συνεννόηση και συντονισμός με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία διαφόρων φορέων του δημοσίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ  Καμία ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – Καμία ΑΠΟΛΥΣΗ!
ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
·         Για να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο και οι υπουργικές αποφάσεις που το κάνουν πράξη για να γυρίσουν όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν σε διαθεσιμότητα στις δουλειές τους
·          Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
·         Δουλειά – δωρεάν Παιδεία – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου