Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Το ΔΣ του Συλλόγου της Κ.Υ. του ΥΠΑΙΘ με επικεφαλείς τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα, αποφάσισε ότι η όποια δράση των εργαζομένων είναι άκαιρη και άσκοπη αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τη πλήρη υποταγή του στις θελήσεις της δοσιλογικής κυβέρνησης του μνημονίου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα γεγονότα:
·         Την Τρίτη 17-9-2013 έγινε η πρώτη συνέλευση του σωματείου μετά από 6 μήνες αδράνειας (εκτός της κατασκήνωσης), η οποία τελείωσε στις 1.30 με απόφαση για νέα συνέλευση την Παρασκευή 20-9-2013 στις 9.30 το πρωί. Κύρια θέση του ΔΣ ήταν ότι δεν κάνουμε τίποτε από τη στιγμή που δεν βγαίνουν υπάλληλοι της Κ.Υ. σε διαθεσιμότητα.
·         Παρασκευή πρωί στις 9.30 ο Πρόεδρος περίμενε τον Γενικό Γραμματέα για να του δώσει την αίθουσα για τη Συνέλευση. Πιθανολογούμε ότι από την Τρίτη στη 1.30 μέχρι την Παρασκευή στις 9.30 το Υπουργείο ήταν κλειστό και όλα τα τηλέφωνα του ΔΣ κομμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί δεν είχε ήδη κλειστεί η αίθουσα.
·         Στις 11.30 της Παρασκευής, αρχίζει να μαζεύεται ο κόσμος και γύρω στις 12.30 αρχίζει η συνέλευση. Για να μην πάρουμε αποφάσεις ο Πρόεδρος του ΔΣ θέτει θέμα απαρτίας που δεν είχε θέσει στη προηγούμενη συνέλευση. Τελικά στη 1.00 το μεσημέρι αρχίζει η διαδικασία.
·         Η πρόταση του ΔΣ, ήταν ότι συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους απολύονται. Μέχρι εκεί όμως γιατί εμείς δεν μπαίνουμε ως χώρος στη διαθεσιμότητα τώρα, δεν θίγονται τα συμφέροντά μας τώρα και επομένως δεν έχουμε τώρα κάποιο λόγο να πάμε σε κινητοποιήσεις. Στο μέλλον, αν έχουμε πρόβλημα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Να σημειώσουμε ότι υπήρχε και άλλη πρόταση από μέλος του ΔΣ για εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης.
·         Η πρόταση που καταθέσαμε μαζί, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΊΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ Κ.Υ. ΥΠΑΙΘ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ήταν: απεργία τη Δευτέρα με περιφρούρηση, κάλεσμα από το ΔΣ της στους καθηγητές, τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων και τη ΓΓΑ για στήριξή της, συντονισμός με τα πρωτοβάθμια σωματεία του Υπουργείου αλλά και τη ΓΓΑ, νέα συνέλευση την Πέμπτη (Τρίτη – Τετάρτη θα έβγαινε απεργία της ΑΔΕΔΥ).
·         Ενώ η συζήτηση συνεχιζόταν, Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνα μπαινοβγαίνοντας στην αίθουσα (για οδηγίες χειρισμού;). Η ψηφοφορία των προτάσεων άρχισε στις 2.30 το μεσημέρι. Βλέποντας ότι χάνεται η ψηφοφορία, ο Πρόεδρος πραξικοπηματικά αποφάσισε ότι η ψηφοφορία δεν ισχύει λόγω απαρτίας και ψελλίζοντας ότι δεν μπορεί να βρει τέτοια ώρα δικαστικό κλητήρα για καταθέσει την απόφαση στο πρωτοδικείο και στον υπουργό.
·        Τέλος ο πρόεδρος αρνήθηκε τη διεξαγωγή νέας συνέλευση επειδή ο Γενικός Γραμματέας θα αρνηθεί να δώσει την αίθουσα.
Την Τετάρτη 19-9 βγήκε η απόφαση συγκρότησης επιτροπής η οποία θα αποφασίσει για τα πλεονάσματα και τις ελλείψεις του προσωπικού σε όλο το διοικητικό μηχανισμό και τους φορείς του ΥΠΑΙΘ μέχρι τις 31-12-2013.  Η πλειοψηφία του ΔΣ δικαιολόγησε την κίνηση λέγοντας ότι είναι επικαιροποίηση της αντίστοιχης επιτροπής επί Διαμαντοπούλου, αποσυνδέοντάς την από τις απολύσεις που θα υπάρξουν και στο χώρο μας, ακολουθώντας με συνέπεια την πολιτική γραμμή του μνημονίου με το οποίο και έχει συνταχθεί.
Την υποταγή στις εντολές της μνημονιακής ηγεσίας του υπουργείου ακολουθεί και η πρόταση του ΔΣ προς τη γενική συνέλευση για μη δράση. Πρόταση κατά τα πρότυπα της Ομοσπονδίας ΠΟΣΥΠ, η οποία έχει ως στόχο την καταστολή της όποιας αντίδρασης εκ μέρους των εργαζομένων στην ακολουθούμενη πολιτική. Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι υπήρξε άρνηση από τη πλειοψηφία του ΔΣ ακόμα και για κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα και συγκέντρωσης των εργαζομένων στο προαύλιο χώρο του κτιρίου της Κ.Υ. ως μία ελάχιστη μορφή κινητοποίησης στο χώρο μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Παρά τα πισώπλατα χτυπήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία, κόντρα στις προσπάθειες να κυριαρχήσουν ξανά η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η υποταγή, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποχωρήσουν από το στόχο της κοινής μετωπικής δράσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής των μνημονίων. Πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια.

Οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν! Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί!
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΥΠΑΙΘ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου