Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013


ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Συνάδερφοι, Συναδέλφισσες,
Η συμμετοχή του κόσμου στις τελευταίες Γενικές συνελεύσεις, καθώς και στο πανό της γενικής απεργίας ήταν μεγάλη και αποφασιστική. Ζητούσαμε απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου να πάρει θέση απέναντι στην επίθεση του συστήματος στα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς και συζητήσει τα πλαίσια των συλλογικών διεκδικήσεων και αγώνων που θα βάλουν φρένο και θα ανατρέψουν την πολιτική της εξαθλίωσης.

Ζητήσαμε επανειλημμένα από το υφιστάμενο Δ.Σ. να αναλάβει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του. Ως Πρωτοβουλία δεν αλλάξαμε στάση και απόψεις για τα εργασιακά μας ζητήματα και καταθέσαμε την άποψή μας ότι τα χειρότερα θα έρθουν και ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των επιθέσεων που δεχόμαστε είναι η συσπείρωση και η αλληλεγγύη μέσω συνελεύσεων και συλλογικών αγώνων. Το Δ.Σ. όμως, προφανώς έχει αποδεχθεί την καταπάτηση και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και έχει το ίδιο καταπατήσει και καταστρατηγήσει όλους τους στόχους του καταστατικού του. Μας αγνόησαν και με απαράδεκτες και εκτός νομίμων πλαισίων γενικές συνελεύσεις καθησύχασαν τους συναδέλφους μας ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι τα εργασιακά, τα οικονομικά, τα κοινωνικά και τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με διάλογο και διαπραγμάτευση με την πολιτική ηγεσία και όχι με καταγγελία και συλλογική δράση. Τόσοι συνάδελφοι μας, διοικητικοί και εκπαιδευτικοί, έχουν τεθεί σε εφεδρεία, σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί και τα μέλη του Δ.Σ. δεν το συζήτησαν καν, παρά μας απέτρεψε να τους συμπαρασταθούμε με απειλές. Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, με την αξιολόγηση και την μοριοδότηση των υπαλλήλων θα γίνουν νέες μαζικές απολύσεις. Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση συνεχίζεται με νέες εγκυκλίους που στηρίζονται στο Ν.4057/12, στον οποίο το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους, π.χ. η καθυστέρηση ενός λεπτού είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.
Μόνος δρόμος ο μαζικός, συλλογικός, αποφασιστικός αγώνας!
Δεν υπάρχει άλλη προοπτική από το άπλωμα των αγώνων και της αντίστασης, απέναντι σε κάθε πτυχή της επίθεσης. Ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκφράσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν δείξει οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους, με τη μαζική συμμετοχή τους στις συνελεύσεις, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις. Σπάζοντας την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούνται από την ηγεσία και οδηγούν στην ήττα και την υποταγή. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν τους αγώνες τους, περιφρουρώντας τους από την καταστολή και την υποχώρηση. Ο συντονισμός και η συμπόρευση αυτών που αντιστέκονται σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης θα δώσει νέα πνοή και νέα δύναμη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.
·       Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές της εξαθλίωσης και εξόντωσης των εργαζομένων
·       Όχι στις προπαγάνδες καταστροφολογίας, εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά των πολιτών
·       Όχι στη φασιστικοποίηση! Ο αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή δεν καταστέλλεται!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΝΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ
 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου