Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014


ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

H υποταγμένη συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου με την επίφαση της κρίσης, υιοθετεί ακροδεξιές έως και φασιστικές πρακτικές για την επιβολή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, που θα μας βουλιάξει πιο βαθειά στην υποτέλεια και την εξάρτηση. Την ημέρα της ανάληψης της προεδρίας-μασκαράτας της Ε.Ε. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζονται τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που απειλούνται, διώκονται, συλλαμβάνονται και ανακρίνονται συνδικαλιστές.

Η κυβέρνηση με απειλές, εκβιασμούς, απαγορεύσεις και συλλήψεις αντιμετωπίζει όλους όσους αντιδρούν και αντιστέκονται στην πολιτική της. Με ΜΑΤ και επιθέσεις απάντησε στην εναντίωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ και του λαού στις πρώτες μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Συνεχόμενες επιθέσεις δέχονται οι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διοικητικοί των πανεπιστημίων που αγωνίζονται κατά της απόλυσής τους. Παρόλα αυτά, καθημερινά πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις σωματείων εργαζομένων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, πρωτοβουλιών γειτονιών και κατοίκων, με τη μορφή συλλαλητηρίων, διαδηλώσεων, διαμαρτυριών, στάσεων εργασίας, συσκέψεων, δημιουργία επιτροπών αγώνων και απεργιών σε όλη την χώρα.

·      Είναι οι φωνές αντίδρασης κατά της στοχευόμενης αξιολόγησης εργαζομένων, δομών και φορέων του δημοσίου, με σκοπό την κατάργηση δομών, το κλείσιμο οργανισμών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα για την εξεύρεση των νέων μαζικών απολύσεων στον δημόσιο τομέα και την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.
·      Είναι οι φωνές εναντίωσης στην αντιλαϊκή, εγκληματική και τρομοκρατική πολιτική της συγκυβέρνησης που οδηγεί το λαό αυτής της χώρας από το κακό στο χειρότερο.
·      Είναι οι φωνές αντίθεσης στις δήθεν αξιολογήσεις, στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες–απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες.
·      Είναι οι φωνές οργής για αυξανόμενη ανεργία, για τις επερχόμενες απολύσεις δημοσιών υπαλλήλων, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, για την απαξίωση και διάλυση της δωρεάν περίθαλψης και δωρεάν εκπαίδευσης.
Είναι στο χέρι μας να μην ενδίδουμε στις απειλές και τους εκφοβισμούς. Είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε να υπονομεύουν και αποδυναμώνουν τον αγώνα κατά των απολύσεων, της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας. Είναι στο χέρι μας να διεκδικούμε δωρεάν περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Ας πάψουμε να σιωπούμε κι ας βροντοφωνάξουμε:

·         ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ
·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ (ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ).
·         ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Συμμετέχουμε στις δύο 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ, για τις διαθεσιμότητες και επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων, με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα σε όλο τον Δημόσιο Τομέα, όπως θα προκύψει και μέσα από τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης.
Προκήρυξη άμεσα Γενικής Συνέλευσης για το Οργανόγραμμα, τις διαθεσιμότητες και την αλλαγή του καταστατικού του συλλόγου μας, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Δεκεμβρίου 2012 και την κλιμάκωση του αγώνα.
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου