Τρίτη 8 Απριλίου 2014


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
Οι πρώτες απολύσεις είναι γεγονός. Ο τελευταίος θύλακας της μόνιμης και σταθερής δουλειάς έχει καταργηθεί. Σε λίγες μέρες έρχεται και η νέας μορφής αξιολόγηση με ποσόστωση. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, δηλαδή, μ’ αυτό το μηχανισμό, κάθε χρόνο το 15% των υπαλλήλων να κρίνεται ως «ανεπαρκές» και «ανίκανο» ώστε να αποτελούν τη δεξαμενή των εργαζομένων για τις επόμενες κινητικότητες-διαθεσιμότητες-απολύσεις. Τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παλέψουν για τη διαφύλαξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων και να ανατρέψουν τα αυταρχικά μέτρα της πολιτικής ηγεσίας που μας εξαθλιώνουν. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε τους προσχηματικούς και στημένους ελέγχους του ΣΕΕΔΔ που έχουν ως μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν τη δεξαμενή των επόμενων διαθεσίμων, των επόμενων απολυμένων.
   Καταγγέλλουμε τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΣΕΕΔΔ γιατί επιλέχθηκε εσκεμμένα ο μήνας του Νοεμβρίου, ένας μήνας με μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων ενάντια στη ψήφιση αντιλαϊκών και αυταρχικών μέτρων που ποινικοποιούν το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων και των σωματείων.
   Καταγγέλλουμε την έκθεση αυτή γιατί ενώ το ωράριο εργασίας καταστρατηγείται και κάποιες φορές γίνεται εξοντωτικό χωρίς οι επιπλέον ώρες να αμείβονται, δεν λαμβάνονται υπόψη οι υπερωρίες την περίοδο π.χ. των μεταθέσεων, των αποσπάσεων, οι νυχτερινές υπερωρίες την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων και άλλων έκτακτων περιστάσεων.
   Καταγγέλλουμε την έκθεση αυτή γιατί εντείνει το άγχος της επιβίωσης, με στερήσεις και πόσο μάλλον αφού εργαζόμαστε σε ένα χώρο που έχει γίνει κυριολεκτικά ασφυκτικός, καθώς κάθε μέρα στοιβαζόμαστε όλο και περισσότεροι, με τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους να έχουν κλείσει, χωρίς να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλειά μας.
   Καταγγέλλουμε την έκθεση των Ελεγκτών του ΣΕΕΔΔ γιατί ενισχύει και επιτείνει ένα κλίμα κανιβαλισμού αντιπαλοτήτων και αντιθέσεων μεταξύ των εργαζομένων με σκοπό την αποδοχή και την ανοχή απέναντι στην παραπέρα εξαθλίωση και την εξόντωση μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα στο όνομα του δήθεν εξ ορθολογισμού και της δήθεν εξυγίανσης του δημοσίου τομέα με την ενεργοποίηση αυθαίρετων πειθαρχικών διώξεων που οδηγούν σε απολύσεις.
   Καταγγέλλουμε την άκριτη αποστολή εγγράφων προς απολογία των συναδέρφων που είχαν απόκλιση από το ωράριό τους το μήνα Νοέμβριο του 2012, από 1 λεπτό έως κάποιες ώρες, καθώς και την αντίστοιχη περικοπή μισθού.
   Καταγγέλλουμε την έκθεση αυτή γιατί δεν δεχόμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα στο όνομα του δήθεν εξ ορθολογισμού και της δήθεν εξυγίανσης του δημοσίου τομέα με την ενεργοποίηση αυθαίρετων πειθαρχικών διώξεων που οδηγούν σε απολύσεις.
Συνάδερφοι, συναδέρφισσες,
Ο μόνος δρόμος για να μην εφαρμοστούν οι «εντελλόμενες» προτάσεις του ΣΕΕΔΔ και άλλες επερχόμενες ενέργειες όπως η αξιολόγηση με ποσόστωση είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων ενάντια σ’ αυτές. Συσπείρωση διοικητικών και εκπαιδευτικών, στη βάση όλων των κοινών τους προβλημάτων. Καλούμε 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ στις 9/4/14
15.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE   ενάντια σε όλα τα αυταρχικά μέτρα που καλλιεργούν την τρομοκρατία της απόλυσης-ανεργίας, με σκοπό τη δημιουργία υποτελών και πειθήνιων εργαζομένων οι οποίοι θα αποδέχονται την λεηλασία της ζωής και της εργασίας τους.
15.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE   ενάντια στις όποιες επερχόμενες πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων.
15.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE  ενάντια στις αξιολογήσεις, κανένας συνάδερφος στο 15%
15.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE   ενάντια στις επόμενες απολύσεις. Ν’ ακυρωθούν όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους
15.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE   ενάντια στις καταργήσεις κλάδων και φορέων που οδηγούν στην συρρίκνωση και την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου