Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014


ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
Προεκλογική περίοδος και ενώ όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν στρέψει την προσοχή των εργαζομένων στο αποτέλεσμα των καλπών, η επίθεση του συστήματος συνεχίζεται αδιάλειπτα. Ακολουθείται η ίδια αποπροσανατολιστική λογική η οποία λέει ότι εάν ρίξουμε ψήφο διαμαρτυρίας στην παρούσα κυβέρνηση, τότε με κάποιο μαγικό τρόπο όλα τα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι αστικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, θα εξαφανιστούν. Χωρίς να υπάρξει κανενός είδους κίνηση από μεριάς μας. Όμως, δεν μας λένε τι θέλουν να πετύχουν με την επιβολή του απάνθρωπου και αντεργατικού νόμου της προκαθορισμένης ποσοστιαίας αξιολόγησης που θέλουν να εφαρμόσουν άμεσα και πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει μεταξύ των εργαζομένων.. Αλήθεια, αυτές οι εκλογές σε ποια προβλήματα του λαού έρχονται να απαντήσουν, από ποιους, σε ποια κατεύθυνση, με ποιους στόχους και με ποιον τρόπο;
Συνάδερφοι Συναδέρφισσες,
Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν μόνο όσους, καλλιεργώντας κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόνο μέσα από τις κάλπες θα έρθει η ανατροπή.
Πολύ πρόσφατα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σχεδιάστηκε η «νέας μορφής αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ανεξαρτήτως απόδοσης των υπαλλήλων είναι πλέον υποχρεωτικό να χαρακτηρίζονται άριστοι κάθε χρόνο το πολύ το 25% και τουλάχιστον «κακοί» το 15%. Όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με δικές τους επίσημες εκθέσεις, τα τελευταία 4 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 200.000 και εκκρεμούν ακόμα 40.000 απομακρύνσεις με βάση το νέο μνημόνιο (που δεν το λένε μνημόνιο) που έχουν υπογράψει. Τη στιγμή που το εναπομείναν δημόσιο σύστημα παροχών και υπηρεσιών λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις και διαλύεται μέρα με την ημέρα. Με το επιχείρημα ότι θα δημιουργήσουν «σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες», πρέπει ετησίως να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα – απόλυση «εργαζόμενοι που αποδίδουν κάτω από το αναμενόμενο και δεν εφαρμόζουν τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης».
Αποκρύπτουν ότι αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι νέες απολύσεις, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, άρση της μονιμότητας, λουκέτα, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Απαραίτητα για την επίτευξη αυτών είναι η πειθάρχηση και υποταγή των εργαζομένων, το χτύπημα των συλλόγων, του συνδικαλισμού ή ο εκφυλισμός του. Η αξιολόγηση λοιπόν, αποτελεί εργαλείο των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, οι οποίοι έχουν ως στόχο ένα κράτος «μικρότερο», «σύγχρονο» και «αποτελεσματικό», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
Ποιος λοιπόν θα αξιολογήσει ποιόν και με βάση ποια κριτήρια; Αυτοί που έχουν φτιάξει το δημόσιο τομέα έτσι, αυτοί που έχουν ταυτιστεί με τα σκάνδαλα, την αναξιοκρατία, τους ρουσφετολογικούς διορισμούς; Οι γόνοι των πολιτικών τζακιών της χώρας, υποχείρια των οικονομικών και δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, πιστοί ακόλουθοι των ξένων «προστατών μας»; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ θα αξιολογήσουν το δικαίωμα μας στη δουλειά, δηλαδή στην επιβίωση; Αυτοί που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, που έχουν δημιουργήσει 1.5 εκατ. ανέργους; Με βάση τις παραπάνω απόψεις :
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!
·         Πρέπει ο κάθε σύλλογος, το κάθε σωματείο, να πάρει θέση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων. Να αρνηθούν οποιαδήποτε αξιολόγηση, καλύπτοντας όλα τα μέλη προς αυτή την κατεύθυνση.
·         Να γίνει ΑΜΕΣΑ Γενική Συνέλευση όπου θα πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις προπαγανδίζοντας αυτές τις αποφάσεις σ’ όλους τους εργαζομένους.
·         Επαφή του συλλόγου με άλλους συλλόγους-σωματεία που έχουν πάρει αποφάσεις μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, ώστε να προκύψει συντονισμός
·         Ζητάμε από τους προϊστάμενους-αξιολογητές τμημάτων και διευθύνσεων να αρνηθούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία της «αξιολόγησης»
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου