Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

 ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

Έχουν περάσει 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και στις 7/10 αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου.
Στη συνείδηση του λαού η Χ.Α. έχει κριθεί σαν δολοφονική φασιστική οργάνωση, αφού τα  εγκλήματα που διαπράχθηκαν (δολοφονία Φύσσα, επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, δολοφονία Λουκμαν κ.ά) μόνο τυχαία δεν ήταν και περιμένει πλέον από την απόφαση του δικαστηρίου τις πιο βαριές ποινές.
Οι διαθέσεις του συστήματος όμως για την καταδίκη της Χ.Α. έχουν φανεί από την εισήγηση της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων, πρώην βουλευτών και φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επικεντρώνοντας την ενοχή μόνο στους φυσικούς αυτουργούς. Σε μια από τις αποστροφές του λόγου της σημείωσε ότι «η ιδεολογία είναι ποινικά αδιάφορη», χαρακτήρισε δε τα όσα υποστήριξαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα ως «μη πειστικά και αντιφατικά». «Γιατί τον ξαναμαχαιρώνετε;» ήταν η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προς την έδρα. Ενδεικτικό όμως είναι και το γεγονός ότι οι δολοφόνοι, αλλά και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το σύστημα έχει δείξει ότι θέλει να τους ρίξει στα μαλακά!
Παράλληλα το σύστημα συνεχίζει και κλιμακώνει τις επιθέσεις του στο λαό και τη νεολαία, ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις με την καθημερινή λάσπη των ΜΜΕ, με την τρομοκρατία από «αγανακτισμένους γονείς» και εισαγγελείς, με απειλές από το υπουργείο παιδείας κατά μαθητών και καθηγητών.
Με την απαγόρευση στο δικαίωμα των διαδηλώσεων, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία.  
Η Χρυσή Αυγή είναι κομμάτι αυτού του συστήματος, όπως και ο φασισμός συνολικά, είναι ένα εργαλείο στα χέρια της άρχουσας τάξης.
Γι’ αυτό το δολοφονικό της μίσος, όλα αυτά τα χρόνια της δράσης της δεν το ‘χει περιορίσει μόνο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το έχει εκδηλώσει έμπρακτα ενάντια σε λαϊκούς αγωνιστές, σε αριστερούς ανθρώπους, σε κομμουνιστές. Και πάνω από όλα ήταν απέναντι σε όλες τις προσπάθειες του λαού και των εργαζομένων να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Ήταν ενάντια στην μεγάλη απεργία στην Χαλυβουργία, όπως και στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού της El Dorado, όπως και σε κάθε αγώνα του λαού και της νεολαίας των τελευταίων χρόνων. Και ήταν μαζί με τις δυνάμεις καταστολής -όποτε χρειαζόταν- για να καταστείλουν από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση.
Την Τετάρτη 7/10 να είμαστε όλοι έξω από το Εφετείο και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών δολοφόνων.
 
Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου