Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ,

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αγανάκτηση και οργή προκαλούν στο λαό η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής από τα ΜΑΤ, σε όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης: εργαζόμενους, φοιτητές, νεολαίους, το τελευταίο διάστημα. Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις, η αντιλαϊκή επίθεση, έχουν γίνει στοιχεία της καθημερινότητάς μας.

Οι σοκαριστικές εικόνες των τελευταίων ημερών του ξυλοδαρμού πολιτών, κυκλοφόρησαν σε όλη τη χώρα χάρη στους απλούς ανθρώπους που τις κατέγραψαν και τις διακίνησαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι, τα συστημικά ΜΜΕ, αφού δεν μπορούσαν να αποκρύψουν τα γεγονότα, αναγκάστηκαν να τα δημοσιοποιήσουν με διαστρεβλώσεις και σχόλια παρουσιάζοντάς τα σαν μεμονωμένα γεγονότα, για τα οποία ευθύνονται κάποιοι «κακοί αστυνομικοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της διακυβέρνησής της, έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Με την κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία, και με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τα δημοκρατικά, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, και τις λαϊκές ελευθερίες, ξεσηκώνει θύελλα αντιστάσεων, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου με ένα αυταρχικό καθεστώς στο οποίο θα περιστέλλεται δια της κρατικής ωμής βίας το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, την εργατική και κοινωνική διαμαρτυρία.

Την ίδια ώρα τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τις 7.000, η καραντίνα έχει γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς, οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι από τα τεστ για κορωνοϊό. Αντί να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, προσλαμβάνονται αστυνομικοί και αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς. Το Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών διωκτικών αρχών που προβλέπει την πρόσληψη τουλάχιστον 5.200 αστυνομικών και την αγορά νέου στόλου οχημάτων. Παράλληλα δημιουργείται νέα μονάδα 1.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Εντωμεταξύ ο υπουργός Υγείας απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχτούν στο ΕΣΥ με μισθό 2000 ευρώ, για να συμβάλουν στην «εθνική προσπάθεια». Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που πετά τα παιδιά του λαού έξω απ’ την εκπαίδευση συνεχίζει να προκαλεί τις δίκαιες, μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που επιδιώκει μαζί με άλλα μέτρα να βάλει το λαό στο γύψο, έχει σε πολλές περιπτώσεις υπερκεραστεί από τμήματα του λαού που παλεύουν για την ανατροπή του. Ο εργασιακός μεσαίωνας που κλιμακώνεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο, που επεκτείνει χωρίς αμοιβή το 8ωρο, ενώ φέρνει αντιαπεργιακούς και αντισυνδικαλιστικούς περιορισμούς, ήδη έχει δημιουργήσει τις πρώτες αντιδράσεις, ενώ ετοιμάζεται το νέο ασφαλιστικό.

Όλα αυτά συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και από την οποία αναζητά διέξοδο. Είναι ελπιδοφόρο ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από την αφορμή.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η βία και η καταστολή δεν είναι για μια στιγμή, ούτε αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Η σκληρή καταστολή και η επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε διαδηλωτές σηματοδοτεί μια άκρως επικίνδυνη πρόκληση. Είναι σαφέστατα επιλογή της κυβέρνησης, γιατί θέλει το λαό και τη νεολαία σκυφτούς και φοβισμένους. Το μήνυμα που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση με την άγρια καταστολή των συγκεντρώσεων, την επίθεση στους φοιτητές στη πρυτανεία του ΑΠΘ και ολόκληρο τον αυταρχικό της κατήφορο, είναι πως ό,τι αντιστέκεται θα καταστέλλεται. Με το τέλος της πανδημίας έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, παρά μόνο με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής.

 Δεν θα τους περάσει! Για το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κοινωνικό κίνημα αποτελεί πραγματική πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τη συνέχιση των συλλογικών αντιστάσεων, γιατί στην ουσία βάζει στο στόχαστρο τους νεολαιίστικους, εργατικούς, λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες και όσους αντιστέκονται στα αντικοινωνικά σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., κράτους και κεφαλαίου.

 

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

Καμιά δίωξή τους!

 

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! – ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ!

 

Υ.Γ. Όταν γράφαμε αυτό το κείμενο δεν φανταζόμασταν ότι τα γεγονότα θα μας ξεπερνούσαν με τόσο τραγικό τρόπο. Ένας 23χρονος νέος σκοτώνεται από υπηρεσιακό αυτοκίνητο κορυφαίου στελέχους της ΝΔ ακριβώς έξω από τη Βουλή, όπου ο οδηγός φυγαδεύεται, ο τροχονόμος απειλεί και διώχνει τον αυτόπτη μάρτυρα που διαμαρτύρεται για το περιστατικό και τα ΜΜΕ μαζί με τους εμπλεκόμενους το αποκρύπτουν για δύο μέρες, αφού κυκλοφόρησε πρώτα στα κοινωνικά δίκτυα!

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου