Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το κατέβασμα από «αγνώστους» του πανό της «Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας»,  που αναφερόταν στο κρατικό έγκλημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Κάποιους τους ενοχλεί το δικαίωμα να διαφωνούμε με το κυβερνητικό-επικοινωνιακό αφήγημα. Να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, με οποιονδήποτε τρόπο, είτε διαδηλώνοντας, είτε αναρτώντας πανό.

Την ίδια στιγμή, που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του μιλάνε για ατύχημα και για κακούς υπαλλήλους που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, για συνδικαλιστές που δεν ήθελαν να αξιολογηθούν (και άρα ενοχοποιούνται κι αυτοί), την ίδια στιγμή που διαρρέουν στα ΜΜΕ δήθεν συνομιλίες των υπαλλήλων της βάρδιας, οι εργαζόμενοι, ο λαός, καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιοι είναι οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποσιωπήσουν αυτά που συμβαίνουν και θα εκφράζονται πάντα μέσα από τους αγώνες και την πολύμορφη συνδικαλιστική δράση τους.

 

Τέτοιες τακτικές δεν μας φιμώνουν, δεν μας πτοούν και ούτε θα σταθούν εμπόδιο στην άσκηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

 

Απαιτούμε από την Πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας απαντήσεις:

·        Με ποιου εντολή κατέβηκε το πανό που ήταν αναρτημένο στον περίβολο του υπουργείου;

·        Να επιστραφεί άμεσα το πανό στην «Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας».

 

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να καταγγείλει απερίφραστα αυτή την ενέργεια.

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου