Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Όλοι γνωρίζουμε ότι βασικό μέλημα της εξωτερικής Τρόικας (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ) και της ντόπιας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), είναι με κάθε τρόπο και μέσο η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, η δημιουργία ανασφάλειας, η επιδείνωση των όρων εργασίας και η αφαίμαξη των εργαζομένων και γενικότερα του λαού αυτής της χώρας. Καμία νομική προσφυγή δεν θα μας σώσει μιας και δικαστές και εισαγγελείς των ανώτατων δικαστηρίων δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα.
Έχουμε γίνει θεατές ενός σήριαλ που μας καθηλώνει από αγωνία, παρακολουθώντας κάποιους να σχεδιάζουν το μέλλον για μας χωρίς εμάς. Το σήριαλ αφορά το οργανόγραμμα για το οποίο Σύλλογος και Ομοσπονδία είναι πάντα σε επιφυλακή. Αποκορύφωμα του δράματος, το τελευταίο αποκομμένο σχέδιο που πήραμε στα χέρια μας και το οποίο είναι προσανατολισμένο στον δρόμο εκείνο με το όνομα ΑΠΟΛΥΣΗ μιας και περιορίζει τις δομές κατά σχεδόν 55%, και συμπτύσσει τα δύο υπουργεία (Πολιτισμού, Παιδείας) χωρίς προσδιορισμό αρμοδιοτήτων και χωρίς αναφορά στις οργανικές θέσεις.
Και ενώ τα σενάρια σχεδίων πάνε και έρχονται, και τα υπόλοιπα σωματεία της Ομοσπονδίας όπως ανέφεραν στην συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματίων της Ομοσπονδίας που έγινε για το θέμα του Οργανογράμματος την Τρίτη 12-3-2013, προγραμματίζουν Γενικές Συνελεύσεις και η ΓΓΑ ήδη ανακοίνωσε προγραμματισμένη συνέλευσή της για την Τετάρτη 20-3-2013, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου της Κ.Υ. εμμένει στην απόφασή της να μην γίνει Γενική Συνέλευση μιας και δεν έχουμε τίποτε σίγουρο στα χέρια μας για να συζητήσουμε. Επιμένει ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ότι στο τραπέζι υπάρχει άλλο σχέδιο το οποίο θα δοθεί την Παρασκευή 15-3-2013 (το πιστεύουμε άραγε;).
Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο των εργαζομένων το οποίο, αυτονόητα, θα έπρεπε να παίρνει τις αποφάσεις για όλα τα θέματα που μας αφορούν. Η προηγούμενη Γενική Συνέλευση, παρά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, κατέληξε σε «πασαρέλα επισήμων», χωρίς ουσιαστική συζήτηση, χωρίς καμιά απόφαση και καμιά δέσμευση του ΔΣ για δημιουργία και κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Και τώρα η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης χρησιμοποιείται από τον Σύλλογο ως μέσο εκβιασμού και πίεσης προς τους ιθύνοντες μέσω επιστολών.
Η ιστορία έχει δείξει ότι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτός της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα. Είναι βασικό να πειστούμε ότι η μόνη διέξοδός μας ως εργαζόμενοι είναι αυτή. Το σημαντικότερο εργαλείο πάλης είναι η απεργία. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας μην αφήσουμε τις παλινωδίες του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας και η υπονόμευση από μεριάς τους δημιουργίας όρων απεργιακής κλιμάκωσης, να αναπαράγουν την αδράνεια και την ηττοπάθεια.
·       Άμεσα να συγκληθεί Γενική Συνέλευση χωρίς «παρέλαση επισήμων» και χωρίς υπονόμευση από την πλειοψηφία του ΔΣ του Σύλλογου, όπως επανειλημμένα έχει γίνει στο παρελθόν.
·       Ψήφιση μέσα από τη ΓΣ για συντονισμό των κινητοποιήσεων με το Υπ. Πολιτισμού και τη ΓΓΑ σε πρώτη φάση.
·       Καμιά αξιολόγηση – μείωση των δομών που να οδηγεί σε κατάργηση θέσεων και κατά συνέπεια μείωση προσωπικού.
·       Όχι στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των εργαζομένων. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη δουλειά.
Αυτόνομη Κίνηση Εργαζομένων Κ.Υ. Υπουργείου Παιδείας.
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας.
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου