Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Για μια ακόμα φορά γίναμε θεατές των χειρισμών του Δ.Σ. του Συλλόγου, το οποίο κάλεσε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, αρνούμενο, πραξικοπηματικά να απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε «εάν θα γίνει Γ.Σ. ή όχι».  Αντί αυτού αποτελέσαμε απλά το ακροατήριο για την πολιτική ηγεσία, η οποία μας παρουσίασε «αντικειμενικά» τον νέο οργανισμό του υπουργείου, τη στιγμή που μια σειρά σοβαρά ζητήματα συμβαίνουν, μας αφορούν, πρέπει να τα συζητήσουμε και σαν πρωτοβάθμιο όργανο θα πρέπει να πάρουμε θέση.
Ακόμη και σε παλιότερη σύγκληση της Γ.Σ. αρνήθηκε να υλοποιήσει απόφασή της για προκήρυξη στάσης εργασίας, μένοντας δυστυχώς στο απυρόβλητο, αλλά εξαγριώνοντας πολλούς συναδέλφους, που είχαν εκφράσει την γνώμη για κατάθεση πρότασης μομφής.
Εκτός των παραπάνω, το Δ.Σ. με τις πράξεις (και τις παραλείψεις) του από την πρώτη στιγμή, αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Ας πάρουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα, όπου το Δ.Σ. δεν στάθηκε τουλάχιστον αντίστοιχο των περιστάσεων.
·      Καταστατικό του Συλλόγου. Παρόλο που υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας από το Δεκέμβριο του 2012, με ευθύνη του Δ.Σ. δεν έχει πραγματοποιηθεί καταστατική συνέλευση.
·  Οργανισμός. Πολλή κουβέντα και στην πράξη τίποτα. Ούτε καν καταγγελία της βιασύνης και της προχειρότητας με την οποία συντάχθηκε και ψηφίστηκε σε νόμο ο Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας – τον κλωθογύριζαν δυο χρόνια και συμπληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα. Όπως είπε κι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην έκτακτη γενική συνέλευση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, θα υπάρξουν τροποποιήσεις για την βελτίωσή του. Ενώ είναι “απαράβατη αρχή” όλοι οι προϊστάμενοι να είναι Τ.Ε ή Π.Ε., στον μόνο οργανισμό όπου γίνεται τροποποίηση και έτσι δυο (2) προϊστάμενοι θα είναι Δ.Ε.
·  Αξιολόγηση. Στο 29ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ ομόφωνα υιοθετήθηκε απόφαση-ψήφισμα κατά της αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, όπου στην κατακλείδα καλούσε «το Δ.Σ. και τα μέλη της ΠΟΣΥΠ και το Δ.Σ. και τα μέλη όλων  των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων». Αντί αυτού η πλειοψηφία του «καλού» μας Δ.Σ., διαχωρίζοντας την θέση του απ’ όλα τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου, σχεδόν πανελλαδικά, όπως όλοι θυμόμαστε, αρνήθηκε να παραλάβει ασυμπλήρωτα τα έντυπα της αξιολόγησης και έκανε τα πάντα για να ανατραπεί η αρχική απόφαση του Συλλόγου μας. Στη συνέχεια μεθόδευσε και ουσιαστικά ώθησε τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν και να καταθέσουν κανονικά τα έντυπα αυτοαξιολόγησης, χωρίς να προβάλλει ούτε μία αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική. Άξιος ο μισθός τους!!! Στις 25/09/2014 τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ ψηφίζουν ομόφωνα με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. υπέρ απεργίας-αποχής από το καθήκον της αξιολόγησης. Ακόμη και σ’ αυτό το στάδιο, όπου δεν είχε λήξει η προθεσμία υποβολής των εισηγητών, δεν έκανε καμία ενέργεια.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, διότι δεν εφαρμόζει τις διαδικασίας του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης των εργαζομένων, που είναι η Γ.Σ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, διότι δε θέτει τα ζητήματα στους υπαλλήλους και αυτοί ν’ αποφασίσουν για τα θέματα που τους αφορούν, δεν τον ενδιαφέρει η άποψη του συνόλου των συναδέρφων, παρά μόνο οι απόψεις τις πολιτικής ηγεσίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, για τη στάση του στο θέμα της αξιολόγησης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, διότι θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα συμπεριφέρεται ως δοτό, εργοδοτικό όργανο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, διότι αρνήθηκε να παραλάβει με πρωτόκολλο την πρόταση μομφής που καταθέσαμε ως Πρωτοβουλία.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Συλλόγου, διότι πραξικοπηματικά και με φασιστικό τρόπο, φιμώνει οποιαδήποτε άποψη είναι πολιτικά, διαφορετική από τη δική του.
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου