Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

24ωρη απεργία 12-9-2016Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο παιδείας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ ο κλάδος οδεύει προς μια 24ωρη απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα αρνητικό για τις δυνάμεις της εργασίας τοπίο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, αλλεπάλληλων μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεων, ανεργίας, απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, και των κοινωνικών δικαιωμάτων συνεχίζονται κι εντείνονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και δεν έχουν τελειωμό. Έρχονται νέα φορομπηχτικά μέτρα, επιπλέον μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αξιολογήσεις δομών, κινητικότητα.
 Η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η εκτεταμένη ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το ξεθεμελίωμα των λαϊκών δικαιωμάτων σε εκπαίδευση-περίθαλψη είναι φανερό πως δεν επαρκούν για τους κεφαλαιοκράτες. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και το χτύπημα του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία.
Αυτή την επίθεση είναι ανάγκη να αποκρούσουμε.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί η απόφαση για κινητοποίηση μόνο με κλαδικά αιτήματα δεν είναι επαρκής, και ειδικά σε μια εποχή, όπου οι όποιες κατακτήσεις μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών. Οι διεκδικήσεις μας δεν μπορούν να μένουν μόνο στα κλαδικά αιτήματα, αλλά να θέτουν το ζήτημα τις ανατροπής των πολιτικών που ασκούνται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, αλλιώς δεν μπορούν να έχουν επιτυχία. Ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Θεωρούμε ότι μια απεργιακή κινητοποίηση για να έχει επιτυχία, θα πρέπει να είναι η αποκορύφωση μιας σειράς κινήσεων. Ενημερώσεων των εργαζομένων από τα ΔΣ των συλλόγων, συζητήσεων, Γενικών Συνελεύσεων. Η απεργία στις 12-9-2016 με το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς, πρέπει να έχει επιτυχία και να κινηθούμε ώστε να κλιμακωθεί στη συνέχεια και με τα γενικότερα αιτήματα.
Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου