Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ζούμε σε μία περίοδο που οι ιμπεριαλιστές - καπιταλιστές ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Οι μακελάρηδες των λαών Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ρημάζουν χώρες και λαούς. Από την Ουκρανία, την Συρία ως την Αφρική. Η χώρα μας κάτω απ’ τις εντολές των Αμερικάνων μετατρέπεται σε ορμητήριο επεμβάσεων στην Μέση Ανατολή βάζοντας το λαό μας σε πολεμικές περιπέτειες.
Δυο Πολυτεχνεία έχει κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα δυο (όχι τυχαία πιστεύουμε) τα… τίμησε με επισκέψεις των μακελλάρηδων των λαών, αυτών που στήριξαν τη χούντα, αυτών ενάντια στους οποίους πάλεψε και μάτωσε ο ελληνικός λαός και η νεολαία το ’73!
Ο Ομπάμα θα έρθει για δουλειά και, μάλιστα, σημαντική. Γιατί η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τους ανταγωνιστές τους εκφράζεται στα θερμά μέτωπα της γειτονιάς μας: τη Συρία, την Κύπρο, το Αιγαίο, την κατάσταση στην Τουρκία, τους ενεργειακούς αγωγούς. Σε όλα αυτά τα μέτωπα, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θέλει να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα είναι στη διάθεσή του, θα προωθούν πρώτα τα δικά του συμφέροντα και θα κάνουν όσες παραχωρήσεις του χρειάζονται για τους τυχοδιωκτισμούς και τις επιχειρήσεις του: λιμάνια, αεροδρόμια, εναέριος χώρος, θάλασσες, οδικοί άξονες, η ίδια η χώρα, τελικά. Και ο λαός της, βέβαια.
 Η κυβέρνηση θεωρεί την επίσκεψη Ομπάμα ως ευκαιρία για να πετύχουμε το κούρεμα του χρέους με τη βοήθεια των Αμερικάνων! Πέρα από το γεγονός ότι το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας αφορά τόσο τις αντιθέσεις ΗΠΑ-ΕΕ, όσο και την ίδια την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα λέει όλα. Και, εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να τα πει! Γιατί θα πρέπει να ομολογήσει τα τεράστια πολιτικά αδιέξοδα και του ίδιου, αλλά και της άρχουσας τάξης που υπηρετεί, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από τους ιμπεριαλιστές και στο οικονομικό, αλλά και στο γεωστρατηγικό πεδίο, από την αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, από τις τουρκικές αμφισβητήσεις και τόσα άλλα. Θα πρέπει να ομολογήσει ότι εξακολουθεί στην κατεύθυνση του «Ανήκομεν εις την Δύσιν», αναζητώντας λύσεις και στήριξη πότε από τον έναν ιμπεριαλιστή και πότε από τον άλλο, χωρίς να λογαριάζει το κόστος για τη χώρα και το λαό της.
Και το κόστος είναι μεγάλο και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Οι Αμερικάνοι θα ζητήσουν πολλά, γιατί αντιθέσεις τους με τους νέους ανερχόμενους πόλους, αλλά και την ΕΕ, οξύνονται. Γιατί το τέλος των εκλογών τους σηματοδοτεί μια ακόμα πιο επιθετική, πιο φιλοπόλεμη στάση από την υπερδύναμη (έφτασε ο Τραμπ να καταγγέλλει τη Χίλαρι για φιλοπόλεμη στάση!).
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο λαός μας πρέπει να απαντήσει μαζικά και αγωνιστικά στην επίσκεψη Ομπάμα. Να καταγγείλει τους φονιάδες των λαών και την κυβέρνηση που θα τους στρώσει το κόκκινο χαλί, αλλά και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου που θα σπεύσει να πάρει την εύνοια του πλανητάρχη. Να αποκαλύψει το αντιδραστικό πολιτικό κλίμα που επιβάλλεται και την υποτελή στάση όλων αυτών που αναζητούν σωτήρες ανάμεσα στους μεγαλύτερους εχθρούς των λαών.
Και υπάρχει και κάτι ακόμα: Επειδή όλα αυτά τα κάνει μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή, όσοι θέλουν να λένε ότι ανήκουν στην πραγματική Αριστερά έχουν το χρέος να δείξουν έμπρακτα πως μερικές λέξεις έχουν σημασία. Μερικές λέξεις είναι γραμμένες με αγώνες, με ιδρώτα και με αίμα. Με ήττες, αλλά και νίκες και μεγάλες ανατροπές. Και, πάντως, όχι με υποκλίσεις στους ιμπεριαλιστές!
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας, οι οποίοι στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση αρνήθηκαν να βγάλουν ψήφισμα ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, αλλά και την ψηφοφορία για τη συμμετοχή στην Πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016 το απόγευμα από τα Προπύλαια στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.


ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 5μμ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 3μμ
        
      Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου