Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΣΥΠ«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΣΥΠ

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Χωρίς πραγματική αποτίμηση των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. οι όποιες συζητήσεις εν όψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου μας και των αντιπροσώπων στην ΠΟΣΥΠ είναι άνευ ουσίας και παίρνουν τη μορφή απλώς και μόνο μιας δυνητικής ανακατανομής καρεκλών. Έχοντας μια διαφορετική λογική, επιμένουμε να μπαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων.
Η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. μη έχοντας να πει τίποτα για τη (μη) δράση του συλλόγου επί των κεντρικών και σοβαρότατων προβλημάτων που μας απασχολούν όλους, εφευρίσκει «αιτίες πολέμου», όπως ο Οργανισμός, περιχαρακώνοντας για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους του υπουργείου σε περιφερειακούς υπαλλήλους και υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας. Η «Πρωτοβουλία εργαζομένων» ποτέ δεν διαχώρισε τους συναδέλφους με κριτήριο τον τόπο και την υπηρεσία της εργασίας τους, αν ανήκουν στην Κ.Υ. ή σε περιφερειακές υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και επιβάλλεται από κοινού και συλλογικά να αντιμετωπιστούν. Έχουμε δηλώσει ότι το ζήτημα του Οργανισμού δεν είναι «αιτία πολέμου», ωστόσο πρέπει να μας αφορά και μας αφορά, πρώτον ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και δεύτερον ως προς το αμετάθετο. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό (με ενιαίο ή διακριτούς Οργανισμούς) είναι επουσιώδες. Όλα τα άλλα είναι προσχήματα παρατάξεων που, εντός και εκτός Κ.Υ., αναπαράγουν παλιές και γνώριμες πρακτικές του διαίρει και βασίλευε, ώστε να επιβάλλονται οι αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η διάσταση λόγων και έργων πηγαίνει πίσω κινηματικά τις προσπάθειες, που έστω και δειλά, έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Τι να πρωτοθυμηθούμε εδώ; Την μη υλοποίηση της προ 3ετίας ομόφωνης απόφασης ΓΣ για τροποποίηση του καταστατικού; Τις παλινωδίες στο ζήτημα της αξιολόγησης; Είναι σαν τα δημοψηφίσματα στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, ξανακάνουμε δημοψήφισμα μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπου η πλειοψηφία του Δ.Σ. ήταν κατά πολύ κατώτερη των προσδοκιών, ακόμα και εκείνων που την στήριξαν.
Εν μέσω ταξικού, κοινωνικού και οικονομικού πολέμου, η «ιδεολογική ανεξαρτησία», η ουδετερότητα σημαίνει συστράτευση με το μέρος του ισχυρού, αυτού που επιβάλει τον πόλεμο. Εμείς έχουμε δηλώσει επανειλημμένως όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα έργα τη συστράτευσή μας με τον κόσμο της εργασίας, απέναντι στο κόσμο του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, και σ’ αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Ποτέ δεν υπηρετήσαμε παλιές και νέες κυβερνήσεις, ως δήθεν ανεξάρτητοι, όπως οι «φίλοι» μας δεξιοί, πασόκοι, πρώτη-φορά-«αριστεροί», που όλοι μαζί στα λόγια κατήγγελλαν και στην πράξη στήριζαν και στηρίζουν τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αφού μόνο «παρατηρούν», «θλίβονται» με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (λες και μιλάμε για φυσικά φαινόμενα που δεν επιδέχονται παρεμβάσεων και όχι για κοινωνικά, όπου είναι απαραίτητη η ενεργή παρέμβαση των υποκειμένων), αλλά δεν πράττουν κι όταν πράττουν, τελικά καλύτερα να μην το έκαναν (βλ. τρανταχτό παράδειγμα οι αξιολογήσεις, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να γίνει με την στάση του ο περίγελος του δημοσίου). Οι μεγάλοι αγώνες δεν κερδίζονται με υποταγμένους εκ των προτέρων εργατοπατέρες, ούτε με ανάθεση, αλλά με ενεργό συμμετοχή όλων στους αγώνες. Αυτοί είναι οι δήθεν «υπερ-παραταξιακοί» συνδυασμοί, αρκεί να εγγράφονται στο μνημονιακό τόξο.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου μας και των αντιπροσώπων στην ΠΟΣΥΠ, έρχονται σε μια εποχή συνεχιζόμενης αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης επίθεσης στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Η διεθνής κρίση του καπιταλισμού έφερε το τέλος των αυταπατών ορισμένων στρωμάτων για κοινωνική ειρήνη και οδήγησε σε όξυνση της ταξικής πάλης (από την μεριά τουλάχιστον της άρχουσας τάξης) και σ’ έναν πόλεμο, που παίρνει δυο μορφές. Στη χώρα μας ως κοινωνικοοικονομικός, ταξικός πόλεμος, ενώ αλλού εκδηλώνεται με στρατιωτικά μέσα. Διακρατικοί και υπερκρατικοί θεσμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ κ.ο.κ.) επιβάλουν με νεοαποικιοκρατικά μέσα, με την αγαστή συνεργασία των ελληνικών κυβερνήσεων μνημόνια, που εξαθλιώνουν τον λαό, καταπατώντας κεκτημένα πολλών δεκαετιών και κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα. Οκτάωρο, κράτος πρόνοιας, μισθοί, συντάξεις, δημόσια περιουσία και αγαθά κτλ. κ.ο.κ., προσφέρονται όλα στο βωμό της «βιωσιμότητας» του Ευρώ και της Ε.Ε. Νέες αξιολογήσεις = νέα μέτρα.
Σήμερα έρχονται πάλι οι «θεσμοί» απαιτώντας γη και ύδωρ. Απολύσεις στο δημόσιο, ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή, μειώσεις των διοικητικών δομών με στόχο τη μείωση του κόστους, απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της υγείας, στέρηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, νέες αξιολογήσεις, δικαίωμα ανταπεργίας κτλ. κ.ο.κ.
Επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτιούνται, καλούμε όλες και όλους εσάς που θεωρείτε ότι τα παραπάνω δεν σας είναι ξένα, να πλαισιώσετε την «Πρωτοβουλία Εργαζομένων», να συμπαραταχθείτε μαζί μας, να μας στηρίξετε και να μας ενισχύσετε τόσο στις επικείμενες αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. του συλλόγου και για την ΠΟΣΥΠ, όσο και κυρίως στην καθημερινή πάλη/δράση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Στις προηγούμενες εκλογές το κάνατε και μας αναδείξατε σε 2η δύναμη, αποδυναμώνοντας τις καθεστωτικές δυνάμεις. Αυτό που θέλουμε, και παλεύουμε γι’ αυτό, δεν είναι να μας αναθέσετε να κάνουμε κάτι για σας, αλλά να μπούμε όλοι μπροστά, ενωμένοι, συλλογικά στον κοινό αγώνα για να ανατρέψουμε εντός και εκτός Υπουργείου όλες εκείνες τις πολιτικές, που καταδικάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, ανατρέποντας τη ζοφερή καθημερινότητά μας, εκμηδενίζοντας τον φόβο, την ήττα και την υποταγήΜιας καθημερινότητας που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο ούτε με την υφιστάμενη υποταγμένη «αριστερή» συγκυβέρνηση, που με την επίφαση της κρίσης, υιοθετεί τις ίδιες πρακτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μόνο πραγματικά όλοι μαζί και όχι κατ’ επίφαση όλοι μαζί, ενωμένοι στον κοινό αγώνα για την ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών που καταδικάζουν τις ζωές και τις ζωές των παιδιών μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Παραφράζοντας τον ποιητή λέμε: Γιατί εμείς δεν παλεύουμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς παλεύουμε για να σμίξουμε τον κόσμο.


·         ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
·         ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!
·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·         ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
·         ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο ΠαιδείαςΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΒΑΪΤΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΕΪΜΑΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΞΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ)
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΣΥΠ

ΒΑΪΤΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΕΪΜΑΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΞΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ)
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου