Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Την περασμένη Παρασκευή, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, γίναμε θεατές για μια φορά ακόμα στην προσπάθεια της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους, να τους βάλει μπροστά σε ψεύτικα, ανύπαρκτα διλήμματα.

Αρχικά, κατά τη γνώμη μας, η άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ που θεώρει  ως σημαντικό πρόβλημα  τη μη συμμετοχή «μας» στη δημιουργία του νέου οργανισμού, είναι από μόνη της προβληματική και λανθασμένη. Η σκοπίμως παντελής απουσία από τη συζήτηση τόσο της νέας επίθεσης του συστήματος και των κυβερνήσεων κατά των εργαζομένων  με τη μορφή της νέας φοροεπιδρομής, όσο και του ψηφισμένου νόμου της κινητικότητας, είναι επίσης ενδεικτική των προθέσεων της πλειοψηφίας του ΔΣ. Η μετάθεση όλης της συζήτησης για ξεχωριστό ή ενιαίο οργανισμό είναι αποπροσανατολιστική. Δημιουργία ενός οργανισμού της ΚΥ, ανεξάρτητου από ένα οργανισμό των περιφερειακών υπαλλήλων, χωρίς την περιγραφή των οργανικών θέσεων δεν μας εξασφαλίζει το αμετάθετο (βλέπε υπάλληλος του κράτους). Η επιμονή στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού της ΚΥ, μόνο μικροκομματικά συμφέροντα εξυπηρετεί. Το ίδιο και η προσπάθεια των περιφερειακών υπαλλήλων, μέσω της ΠΟΣΥΠ για δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού, τα ίδια μικροκομματικά συμφέροντα εξυπηρετεί από την ανάποδη.
Πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά στηρίζονται σε φήμες. Καλούμαστε λοιπόν από τη πλειοψηφία του ΔΣ να δώσουμε λευκή επιταγή για «κινητοποιήσεις από τα γραφεία μας» με την κάρτα χτυπημένη τη στιγμή που πέρασαν πολύ χειρότερα μέτρα (π.χ. κόψιμο 13ου, 14ου μισθού!!!) και ως σύλλογος δεν κουνήσαμε ρούπι ή κινηθήκαμε σε πλήρη σύμπλευση με την πολιτική ηγεσία (βλέπε αξιολόγηση). Οι όψιμοι υπερασπιστές των εργαζομένων, που θέλουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, ας λογοδοτήσουν πρώτα για τα πεπραγμένα τους και το ρόλο τους στις κινητοποιήσεις όλης της προηγούμενης περιόδου.
«Δυστυχώς» γι αυτούς, εμείς δεν «είμαστε στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας» και ούτε καμιάς άλλης πολιτικής ηγεσίας, γιατί θεωρούμε ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων ήταν, είναι και θα είναι αντίθετα με αυτά της εργοδοσίας. Η κάθε πολιτική ηγεσία είναι οι εργοδότες μας.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο νέος οργανισμός ή οι οργανισμοί θα πρέπει να διασφαλίζει/ουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΚΥ, καθώς και σ’ όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΕΘ. Και όταν λέμε δικαιώματα, στην προκειμένη περίπτωση, εννοούμε:

1.      Καμιά μετάθεση/απόσπαση εργαζομένου χωρίς τη συγκατάθεσή του  
2.      Πλήρης και ξεκάθαρος προσδιορισμός τουλάχιστον των υφιστάμενων οργανικών θέσεων
3.      Να γίνουν όλες οι μετατάξεις των υπαλλήλων που το επιθυμούν
4.      Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού
 
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου