Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας
 
ΚΑΙ ΟΜΩΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων, δεν συμμετέχουμε στον Σύλλογο για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας ώστε να την εξαργυρώσουμε ή ώστε να ωφεληθούμε προσωπικά. Συμμετέχουμε, γιατί οι αρχές μας το επιβάλλουν και είναι αυτές που μας καθοδηγούν, ώστε να μην υποστηρίζουμε καμίασυνδιαλλαγή και συν-διοίκηση με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία που δεν προσβλέπει στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, των εργασιακών συνθηκών όλων των εργαζομένων και την βελτίωση της καθημερινότητας μας.  Ειδικά σήμερα  που ΚΑΙ ΑΥΤΗ  η πολιτική ηγεσία, όπως και οι προηγούμενες, ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια,  υπακούει, για να κρατηθεί στην εξουσία, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ψηφίζει, μεταξύ άλλων, επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις και αύξηση της φορολογίας. Οι αρχές μας, όσο κι αν ενοχλούν την πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ. του Συλλόγου, αφορούν όλους τους εργαζόμενους και δεν τους διασπούν σε διοικητικούς της Κ.Υ., διοικητικούς της Περιφέρειας, αποσπασμένους διοικητικούς ή εκπαιδευτικούς του Υπουργείου.
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, επειδή όλοι γνωριζόμαστε!... Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ποιοι ήταν αυτοί που στήριζαν στο επίπεδο των έργων όλες εκείνες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις που έφεραν τα μνημόνια, ποιοι ήταν αυτοί που με προβοκατόρικο τρόπο επιτέθηκαν στους εργαζόμενους όταν αυθόρμητα προσπάθησαν το 2011 ν’ αντισταθούν στις μεγάλες μειώσεις των μισθών, στο κόψιμο του 13ου, 14ου μισθού, καθώς και της 13ης, 14ηςσύνταξης… Είναι οι ίδιοι που και σήμερα συνεχίζουν τα ίδια γνωστά έργα τους και με τον ίδιο γνωστό τρόπο. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά!...
«Ευχαριστούμε» την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ (συγνώμη, τους «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ») γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την άρνησή μας να συμμετάσχουμε σε έναν προαποφασισμένο σχεδιασμό του νέου οργανισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αντιθέτως απαιτούμε την με κάθε πρόσφορο τρόπο διασφάλιση των οργανικών θέσεων και του αμετάθετου, ζητώντας από όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν, τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις, όσο και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., οι οποίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές με γνωστή εκ των προτέρων ημερήσια διάταξη και κοινοποίηση των πρακτικών τους. Θεωρούμε ότι το θέμα της εικονικής κινητοποίησης για τον οργανισμό αποτελεί «φύλλο συκής» για να κρυφτεί η συμβιβαστική, ρεφορμιστική πολιτική λογική που ασκούν όλα αυτά τα χρόνια.
Επειδή, δυστυχώς τα δύσκολα δεν τελείωσαν, με αφορμή το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ετοιμάζεται νέος γύρος περικοπής δικαιωμάτων και μειώσεων, καλούμε και προκαλούμε όλους να συμβάλουν έτσι ώστε να οργανώσουμε την αντίσταση στα νέα μέτρα που έρχονται.
Οι αγώνες για να είναι νικηφόροι, συνάδερφοι, απαιτούν θυσίες. Όλα τα δικαιώματα που χάνουμε τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς, είχαν κερδηθεί με αγώνες στην πραγματική ζωή τον τελευταίο αιώνα και όχι με σκιαμαχίες ή «αγώνες στην εικονική πραγματικότητα». Υποχρέωση όλων μας είναι να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου