Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

«ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ
Μετά την άτακτη υποχώρηση της αξιολόγησης Μητσοτάκη, αποτέλεσμα της πίεσης των εργαζομένων με την άρνηση τους να συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέρχεται με δήθεν νέο σχέδιο. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι το ΔΣ του δικού μας συλλόγου ήταν το μόνο μαζί με του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη και να καλύψει τους συναδέρφους που αρνιόταν να συμπληρώσουν το έντυπο αξιολόγησης, αρνήθηκε να έρθει σε κόντρα με την πολιτική ηγεσία και γενικότερα την πολιτική που εξέφραζε η τότε κυβέρνηση.
Επανέρχεται λοιπόν η κυβέρνηση μ’ ένα σύστημα εξίσου αντιδραστικό με το προηγούμενο, και προσπαθώντας να θολώσει τα νερά μιλάει για νέα «δίκαιη», «αξιοκρατική» και «αντικειμενική» αξιολόγηση. Θα χωρίζονται, λοιπόν, οι εργαζόμενοι στους «άριστους», τους «πολύ επαρκείς» που ίσως να χρειάζονται λίγη υποβοήθηση, τους «επαρκείς που δεν ανταποκρίνονται», τους «μερικώς επαρκείς που χρειάζονται υποβοήθηση», τους «μέτριους που κατά κανόνα χρειάζονται υποβοήθηση», τους «ανεπαρκείς» και τους «ακατάλληλους». Οι άριστοι μπορεί να ελπίζουν σε κάποια ψίχουλα, εάν και όταν τα μνημόνια «ξεπαγώσουν» τις μισθολογικές μεταβολές, ενώ οι ακατάλληλοι, εάν δεν ανταποκριθούν στα «μέτρα βελτίωσης» θα οδηγούνται στην ανεργία!
Δευτερευόντως, εισάγεται η κακόφημη συνέντευξη και δίνεται βαρύνοντας ρόλος στους ήδη κατέχοντες θέσεις ευθύνης που η εκάστοτε κυβέρνηση φροντίζει να είναι ημέτεροι.
Υπό την πίεση αυτών των δεδομένων που προβλέπουν τη διανομή στους υπαλλήλους των φύλλων αξιολόγησης ως τις 31/3, η ΑΔΕΔΥ, με ένα ανεπαρκές σκεπτικό, προκήρυξεαπεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Επίσης, το Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Υ.Π. αποφάσισε τη συμμετοχή της ομοσπονδίας μας στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και καλύπτει όλους τους εργαζομένους τους συλλόγου μας και όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που εκπροσωπεί. Αντίθετα, η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας, αρνείται για μια φορά ακόμα ν’ αναλάβει την ευθύνη και να καλύψει τους εργαζομένους του υπουργείου.
Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,
Για μας, δεν υπάρχει καλή και κακή αξιολόγηση, δεν υπάρχουν καλά και κακά κριτήρια, περισσότερο ή λιγότερο αντικειμενικά, σ’ αυτό το σύστημαΗ αξιολόγηση αποτελεί ένα μέσο πειθάρχησης, χειραγώγησης, τρομοκράτησης, πάταξης ελευθεριών και διάλυσης των εργασιακών κατακτήσεων. Το μόνο που θέλει να εξυπηρετήσει είναι η εμπέδωση κλίματος φόβου και οι στοχευμένες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πρέπει με συνελεύσεις και κινητοποιήσεις ν’ αντισταθούν χωρίς αυταπάτες και σε αυτό το αντεργατικό χτύπημα.
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου