Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ
Η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)(«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»), επιχειρεί προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστικών μελών του σωματείου, διότι συμμετείχαν στο συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, ως σύνεδροι εκλεγμένοι νόμιμα στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου, εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν.
Καταγγέλλουμε την «συζήτηση»-«δίωξη» μακαρθικού τύπου με σκοπό τη διαγραφή από το σύλλογο των συγκεκριμένων συνδικαλιστών-μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στο 32ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, αφού επικαλούνται τα άρθρα 8 & 9 του καταστατικού. Η κατηγορία είναι ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι-σύνεδροι αγνόησαν και παραβίασαν ειλημμένη απόφαση της Γ.Σ. για οριστική αποχώρηση από την ΠΟΣΥΠ. Κατηγορία που δεν στέκει γιατί, ο Σύλλογος είναι ακόμη μέχρι και σήμερα μέλος της Ομοσπονδίας. Δεν υπάρχει καν αίτημα διαγραφής του Συλλόγου από μέλος της ΠΟΣΥΠ, ούτε έχει ιδρυθεί, ακόμα, νέα Ομοσπονδία!
Καταγγέλλουμε τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που αγνόησαν και απείχαν από τα καθήκοντα τους ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι-σύνεδροι του 32ου Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ όπως τους εξέλεξαν τα μέλη του Συλλόγου στις τελευταίες εκλογές, επιδεικνύοντας αντικαταστατική συμπεριφορά (φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά), και παρά την ομόφωνη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στην οποία  γίνεται λόγος για την αντίθεσή της στην αποχώρηση του Συλλόγου μας από την ΠΟΣΥΠ και στη δημιουργία μιας νέας Ομοσπονδίας» και ότι «Ομοσπονδίες που προέρχονται από διάσπαση υφιστάμενων δεν θα είναι αποδεκτές στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.». Μάλιστα, στην κατακλείδα, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί «όλους τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ ώστε να εκφραστούν σε αυτό όλες οι απόψεις στη συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες».
 Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συμμετοχής στο 32ο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ που επέβαλλαν τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στους εκλεγμένους αντιπροσώπους-συνέδρους της παράταξής τους που έπρεπε ή/και ήθελαν να παραστούν και να θέσουν τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΚΥ. 
Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση από την πλειοψηφία του ΔΣ της διαγραφής μας, που θα προκαλέσει  και τη δυσμένεια όσων καταψήφισαν την πρόταση για αποχώρηση από την ΠΟΣΥΠ στην τελευταία ΓΣ. Δεν πιστεύουμε ότι συνάδελφοί μας (ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί μας) θα ακολουθήσουν την πλειοψηφία του ΔΣ σε αυτόν τον κατήφορο.
 Καταγγέλλουμε τον διχασμό και την εχθρότητα που έχουν καλλιεργήσει τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» μεταξύ των εργαζομένων στην Κ.Υ. και απέναντι στους εργαζόμενους των Π.Υ. και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Διχασμό, τον οποίον συνεχίζουν να καλλιεργούν με την επιλεκτική και διακριτική μεταχείριση δικού τους μέλους που συμμετείχε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ, αλλά ωστόσο δεν καλείται στην «συζήτηση».
Καταγγέλλουμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», οι οποίες έχουν οδηγήσει εκατοντάδες συναδέρφους να μην συμμετέχουν πρακτικά και ουσιαστικά στις διαδικασίες τους συλλόγου, δηλ. στην παραίτησή τους και στην απαξίωση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων.
Καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη εν είδει συνδικαλιστικής εξόντωσης που επιχειρείται.
Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες πειθαρχικών διώξεων απέναντι σε συναδέρφους από οποιαδήποτε παράταξη.
Δεν νομιμοποιούμε κανενός είδους συνδικαλιστική δίωξη, με απώτερο σκοπό την εκτόπιση ή και την διαγραφή των άλλων δυο παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, όπως και άλλων μελών του Συλλόγου που αντιτίθενται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που επιμένουν να αναζητούν διαφορετική κατεύθυνση πάλης των εργαζομένων και είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε συναλλαγή και συν-διοίκηση με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Δεν νομιμοποιούμε συνδικαλιστική δίωξη όσων αντιστέκονται και ζητούν αλλαγές και ανατροπές στο περιεχόμενο, στην κατεύθυνση πάλης του εργατικού κινήματος προς όφελος όλων των εργαζομένων και δεν συμφωνούν με την ιδεολογία της υποταγής και της προσαρμογής στις μνημονιακές δεσμεύσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, επιτρέποντας μ’ αυτόν τον τρόπο σε κάθε κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της επίθεσης στα δικαιώματά μας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν εκφοβιζόμαστε και προειδοποιούμε ότι δεν θα υποκύψουμε και δεν θα κάτσουμε στην άκρη, όπως δεν το κάναμε όταν η σπάθη της απόλυσης βρισκόταν πάνω από τα κεφάλια μας στον ιδιωτικό τομέα, ούτε όταν οι πειθαρχικές διώξεις βρισκόταν προ των πυλών με την αξιολόγηση Μητσοτάκη.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Καλούμε την ΠΟΣΥΠ και την ΑΔΕΔΥ συνολικά, αλλά και καθεμιά παράταξη ξεχωριστά, να πάρουν θέση επί όλων αυτών των ενεργειών, των γνωστών πλέον και εκτός Υπουργείου Παιδείας επικίνδυνων τυχοδιωκτών, που έχουν ως αφετηρία και στόχο προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα, θέτοντας ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στους υπαλλήλους, αποπροσανατολίζοντάς τους από τα πραγματικά τους προβλήματα.
Ως εργαζόμενοι και ως μέλη του συλλόγου πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα μέτρα που συνεχίζουν να προωθούνται (αξιολόγηση, κινητικότητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, άμεσοι και έμμεσοι φόροι), ανεξάρτητα εάν υπάρχει ένας ή δύο οργανισμοί στο υπουργείο, αυτά τα μέτρα αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά όλων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου