Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για άλλη μια φορά θα χρειαστεί να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου για το πρόσφατο όργιο αυθαιρεσιών και τον εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατικής διαδικασίας.
Ο Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του, την περασμένη Τετάρτη, για την πραγματοποίηση της ετήσιας Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.
Η συνέλευση αυτή στην ουσία δεν έγινε ποτέ γιατί πολύ απλά, μετά την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας που έκανε τις μετρήσεις για την ακτινοβολία στο κτίριο, ο κόσμος αποχώρησε μαζικά, με συνέπεια να μείνουν στην αίθουσα λιγότερα από 50 άτομα.
Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή μεθοδεύτηκε εκ των προτέρων από την πλειοψηφία του Δ.Σ., αφού ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η ακτινοβολία στους χώρους εργασίας έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των συναδέλφων, παρά μια, όπως οι ίδιοι θεωρούν, τυπική διαδικασία απολογιστικής συνέλευσης με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα. Αν και το πόσο προδιαγεγραμμένο ήταν θα φαινόταν εκ του αποτελέσματος, αφού για πρώτη φορά ο οικονομικός απολογισμός (μαζί με τον διοικητικό) καταψηφίστηκε από δύο μέλη του ΔΣ και δεδομένου ότι το 40% του Συλλόγου να μη θέλει τη «νέα ομοσπονδία»-σφραγίδα. Ακόμα και το σοβαρότατο ζήτημα των μετρήσεων που αφορά την υγεία όλων μας το χειρίστηκαν και το χειρίζονται με τρόπο παραπλανητικό. Απαιτούμε Συνέλευση με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων (αποσπασμένων εκπαιδευτικών, ΓΓΑ).Με αυτά τα δεδομένα και με τον κόσμο να εγκαταλείπει το χώρο, ζητήσαμε από το προεδρείο να σταματήσει κάθε διαδικασία και να οριστεί ημερομηνία για νέα συνέλευση. Μετά την απόρριψη του αιτήματός μας και αρνούμενοι να συμμετέχουμε σ' αυτή την κοροϊδία, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων όπως και η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, αποχωρήσαμε.
Μετά από αυτό, το προεδρείο, δηλαδή οι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», συνέχισαν μόνοι τους με παρόντες λιγότερους από 20 συναδέλφους!
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κάλεσε από τα μεγάφωνα τα μέλη του Συλλόγου να κατέβουν από τα γραφεία τους για να ψηφίσουν τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό, καθώς και για εφορευτική επιτροπή, για τις εκλογές που πρόκειται να γίνουν για τη ''νέα ομοσπονδία''. Με λίγα λόγια, με μια εξωσυνελευσιακή διαδικασία προέτρεψαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για ζητήματα που δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να συζητηθούν νωρίτερα και να απαντηθούν ερωτήματα, υφαρπάζοντας για μια ακόμα φορά την ψήφο τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ότι είμαστε όλοι μέλη του και απαιτούμε να ακούγονται όλες οι φωνές.
Με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις έχουν απομακρύνει δεκάδες συναδέλφους από το Σύλλογο. Όσο και να θέλουν οι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» να απαλλαγούν από εμάς, δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι συνάδελφοι της Κ.Υ. και γι’ αυτό δεν κάνουμε πίσω, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν!
Απαιτούμε το σεβασμό των οργάνων και του καταστατικού.
Απαιτούμε την ανασυγκρότηση του Συλλόγου και την έξοδο από το τέλμα που τον έχουν φέρει οι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», με πρώτο βήμα την παραίτησή τους από το ΔΣ και προκήρυξη εκλογών.
Θα είμαστε εδώ, δίπλα στους συναδέλφους, θα παλεύουμε και θα διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου