Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου («ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ») όπου γίνεται φανερός ο εκνευρισμός τους, να τους θυμίσουμε ότι κατά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης στις 6-4-2017 ο Σύλλογός μας ήταν ακόμα μέλος της μοναδικής Ομοσπονδίας του χώρου, δεν υπήρχε αίτημα διαγραφής του από μέλος της ΠΟΣΥΠ, ούτε υπήρχε άλλη Ομοσπονδία. Επομένως τα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου, εκτός των «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (με εξαίρεση μια συνάδελφο και για την πρώτη μέρα), συμμετείχαν ως όφειλαν στο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ και η συμμετοχή τους αυτή δικαιώνεται σήμερα και με την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Είναι ανάγκη εδώ, να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία του Δ.Σ., που με τις διασπαστικές της κινήσεις δυναμιτίζει την ενότητα των εργαζομένων. Παλαιότερα κύριος εχθρός ήταν οι εκπαιδευτικοί, μετά οι υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών, τώρα τα μέλη της Πρωτοβουλίας εργαζομένων. Ο ξεπεσμός δεν έχει όριο. Έφτασαν μάλιστα να δημιουργήσουν νέα διασπαστική Ομοσπονδία καταθέτοντας στο πρωτοδικείο το πρακτικό της επίμαχης ΓΣ, στο οποίο γράφουν ότι εκτός από τη ψηφοφορία για την αποχώρηση από την ΠΟΣΥΠ ορίστηκαν από το σώμα και «αντιπρόσωποι ώστε να συντάξουν, ψηφίσουν και υπογράφουν την ιδρυτική πράξη και το καταστατικό και να συμμετάσχουν στην εκλογή προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ιδρυόμενης Ομοσπονδίας των Συλλόγων των Εργαζομένων των Κεντρικών Δομών του Υπουργείου Παιδείας και την υποβολή του καταστατικού αυτής προς έγκριση» (βλ. συνημμένο). Πότε συνάδελφοι έγινε τέτοια ψηφοφορία; Ποιος τους όρισε; Πως δηλώνουν ότι νόμιμα εκπροσωπούν το Σύλλογο;
Είναι ανάγκη επίσης, να καταγγείλουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου, που χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. δίνει συνέντευξη σε ιντερνετική εφημερίδα και μάλιστα κάνει και προτάσεις για το πώς πρέπει να είναι ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας και τι πρέπει να γίνει για να «βελτιωθεί»! Οι τακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι πλέον ανεκδιήγητες. Εκδίδουν ανακοινώσεις χωρίς να έχει συγκληθεί ποτέ ΔΣ για να συζητήσει τα αντίστοιχα θέματα. Χρησιμοποιούν το ΔΣ ως βιτρίνα για να εκδίδουν ανακοινώσεις της παράταξής τους. Με αυτές τις πρακτικές έχουν οδηγήσει εκατοντάδες συναδέλφους να μην συμμετέχουν πρακτικά και ουσιαστικά στις διαδικασίες του συλλόγου, δηλαδή στην παραίτηση και στην απαξίωση των συνδικαλιστικών οργάνων.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές την πάγια θέση μας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι “συνδιοικούν” και “συναποφασίζουν”O ρόλος τους δεν είναι να κάνουν προτάσεις προς τη διοίκηση αλλά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους και άλλα μέτρα με σαφέστατο αντιλαϊκό-αντεργατικό πρόσημο, χάριν του «προγράμματος» που πρέπει να εξελιχθεί επιτυχώς ως τον Αύγουστο του 2018.
Όλα αυτά δεν είναι αφηρημένα συνθήματα και επαναστατική γυμναστική όπως μας κατηγορεί η πλειοψηφία του ΔΣ. Για να έχουν επιτυχία οι αγώνες χρειάζονται και οι απαραίτητες πρακτικές οργάνωσης και συγκρότησης του κινήματος γενικά και του Συλλόγου μας ειδικότερα, ο οποίος έχει περιπέσει σε ένδεια με τις «φιλότιμες» προσπάθειες των στελεχών της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»Ο Σύλλογος έχει μπει σε ένα τέλμα, από το οποίο πρέπει να βγει άμεσα και γι’ αυτό χρειάζεται ανασυγκρότησή του. Η τροποποίηση του καταστατικού είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν την αντίσταση και τον αγώνα τους. Να βάλουν φρένο στην επίθεση και να διεκδικήσουν. Να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια.
Είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την αποτροπή νέων μέτρων!
 
 Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου