Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022: ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022:

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη του 1973 τα τανκς της Χούντας έριχναν την πύλη του Πολυτεχνείου, επιχειρώντας να τερματίσουν τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων. Είχαν προηγηθεί τρείς μέρες εξέγερσης των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας. Λίγους μήνες αργότερα, η Χούντα κατέρρεε κάτω από το βάρος της λαϊκής αποδοκιμασίας και αντίστασης και του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού, που κρατάει μέχρι σήμερα.

Σε πείσμα των καιρών, 49 χρόνια μετά η 17η Νοέμβρη 1973 συνεχίζει να εμπνέει τη νεολαία, την εργατική τάξη, το λαό.

Τα συνθήματα Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ που συμπύκνωσαν τους αγώνες για τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από κάθε ξένη εξάρτηση και κάθε εκμετάλλευση, ανταποκρίνονται πλήρως στην τωρινή συγκυρία, τις ανάγκες και τους πόθους του λαού και της νεολαίας.

Σήμερα, καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, που μετατρέπουν τα στοιχειώδη σε πολυτέλεια, ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη και σε όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις πολιτικές της φτωχοποίησης.

Για μια παιδεία ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ενάντια στο Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το νέο Νόμο-Πλαίσιο και όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, ενάντια στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το φακέλωμα και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε για ανεξαρτησία, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να αγωνιστούμε για να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα, να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

 

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ αύριο, Πέμπτη 17-11-2022 στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου