Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ

Μετά τη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία ορίστηκε για σήμερα 3/11/2022, χωρίς αυτή να πραγματοποιηθεί ελλείψει απαρτίας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Εξ αρχής η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» καταψήφισε την πρόταση για την έκτακτη Γενική Συνέλευση, με διάφορες προφάσεις, και ουσιαστικά αποθάρρυνε συστηματικά με τη στάση της τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Σήμερα, και ενόσω η προσέλευση στο χώρο των συναδέλφων συνεχίζονταν η Πρόεδρος του ΔΣ πήρε βιαστικά το λόγο για να διαπιστώσει μόνο την έλλειψη απαρτίας ανακοινώνοντας τη διάλυση της Συνέλευσης, χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία όπως προβλέπεται και στο καταστατικό, το οποίο «αγνοεί επιδεικτικά» όποτε τη βολεύει!!! Εν συνέχεια εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και της ΔΑΣ πρότειναν με αφορμή την παρουσία του κόσμου την διεξαγωγή συζήτησης για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και κυρίως εν όψη της συμμετοχής στην επικείμενη απεργία.

Στην συνέχεια εκπρόσωποι της Παρέμβασης αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πραγματοποίησης της έκτακτης  ΓΣ λόγω ελλιπούς συμμετοχής των εργαζομένων  πρότειναν  τη διάλυση της συνέλευσης, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι τους ενώνουν περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν με την παράταξη  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Στην συνέχεια πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν συνάδελφοι που θεώρησαν σκόπιμο να  παραμείνουν στην συγκέντρωση και συμφωνήθηκε να ζητηθεί από το ΔΣ να συνεδριάσει εκτάκτως  για να ορίσει νέα ημερομηνία για έκτακτη ΓΣ προτείνοντας τη Δευτέρα 7-11-22.

Μετά από επίμονη αναζήτηση της Προέδρου του ΔΣ, η οποία όταν εμφανίστηκε και της τέθηκε το αίτημα για έκτακτη ΓΣ, το απέρριψε  αντιτείνοντας ότι έχει άλλες προτεραιότητες όπως την προετοιμασία της αιμοδοσίας. Πιεζόμενη από τους εργαζόμενους πρότεινε την Παρασκευή 11/11/22 (2 μέρες μετά την Γενική Απεργία)!!!

Καταγγέλλουμε την υπονομευτική στάση των  παρατάξεων «Όλοι Μαζί»  και «Παρέμβαση» για τη στάση τους τόσο απέναντι στην  έκτακτη ΓΣ, όσο και στην συμμετοχή των εργαζομένων στην ίδια την απεργία, αφού συμπεριφέρονται σαν φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να εμπεδωθεί η «εργασιακή ειρήνη», δηλαδή ο εργασιακός μεσαίωνας.

Ακόμα και η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου για το κάλεσμα στη Συνέλευση ήταν αποτρεπτική, αφού καλούσε τους εργαζόμενους να κατέβουν με μάσκες (όχι ως σύσταση), αλλά απαιτώντας πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης (βασιλικότεροι του Βασιλέως)!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου