Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ

 Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των παρατάξεων ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συναγωνίζονται στη ρίψη λάσπης και συκοφαντιών, βρίθοντας από ψέματα και διαστρεβλώσεις γεγονότων, με σκοπό, εκτός των άλλων, και τον αποπροσανατολισμό από την απεργία. Για να απαντήσουμε θα έπρεπε να αφιερώσουμε αρκετές σελίδες. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο διασυρμό. Επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη προτροπή του Δάντη: Segui il tuo corsoe lascia dir le genti! [Τράβα το δρόμο σου, κι άσε τον κόσμο να λέει! (Από τη «Θεία Κωμωδία»)].

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !  Αύριο 9 Νοέμβρη στις 11:00 στην έξοδο του μετρό στην οδό Κοραή με το πανό της ΟΣΕΚΔΥΠ.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

-          Θέλουμε να τινάξουμε από πάνω μας τη σκόνη της στασιμότητας, τη στάση ζωής που θέλουν να μας επιβάλλουν, μια ζωή σε παύση διαρκείας.

 

-          Γιατί βαρεθήκαμε αυτό το βρώμικο λούστρο της υποκρισίας, του ιδεολογικού τίποτα που εξισώνει και «ξεπλένει» τα πάντα.

 

-          Γιατί βαρεθήκαμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, κατακτημένα με αγώνες, με αίμα, από απλούς ανθρώπους σαν κι εμάς, να κουρελιάζονται, να καταστέλλονται, να είναι υπό διαπραγμάτευση.

 

-          Γιατί το δικαίωμα στην εργασία, στις δίκαιες αμοιβές, στις ασφαλείς συνθήκες εργασίας, στο σεβασμό και στη συναδελφική αλληλεγγύη, έγινε κενό γράμμα του νόμου, συνάδελφοι & συναδέλφισσες και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό έτσι είναι κι ότι πρέπει να εσωτερικεύσουμε το τίποτα, ως αγαθό, τη μετριότητα, ως ύψιστη παροχή, το συμβιβασμό με τη μιζέρια, ως επιλογή ζωής, και να πορευτούμε ανάλογα, με κοντές προσδοκίες.

 

-          Γιατί δεν πρέπει κανείς να μας πείσει, ότι οι ιδέες σ’ αυτό τον κόσμο έχουν πεθάνει κι ότι δεν αξίζει κανείς να παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα.

 

-          Γιατί πάντοτε υπάρχουν, και θα υπάρχουν άνθρωποι που μάχονται για το δίκιο, για τον άνθρωπο, για όσους δεν έχουν φωνή.

 

Το είδαμε στην πανδημία με τους νοσοκομειακούς υπαλλήλους, στις πυρκαγιές με τους πυροσβέστες, με τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, στις διεκδικήσεις των υπαλλήλων της e-food, στις αντιδράσεις των ανθρώπων στη βαρβαρότητα του φασισμού.

Όχι, συνάδελφοι & συναδέλφισσες, δεν θα γίνουμε χειροκροτητές όσων ασχημονούν στην πλάτη μας, όσων λοιδορούν την αγωνία μας για την ακρίβεια, την έγνοια μας για το πως θα βγάλουμε το χειμώνα και γελούν εις βάρος μας, με συμβουλές για μακαρόνια και φτηνές λύσεις θέρμανσης. Οι εργαζόμενοι δεν τα βγάζουν πέρα με τις αυξήσεις στην ενέργεια, το ρεύμα και τα καύσιμα. Με τη δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής τελικά αυξήθηκε το κόστος του ρεύματος. Τα υπερκέρδη των εταιρειών φτάσανε τον περασμένο μήνα τα 500 εκ. Η Ελλάδα είναι 3η στην Ευρωζώνη στον ενεργειακό πληθωρισμό, ακριβότερη στο κόστος προμήθειας ρεύματος με χαμηλούς μισθούς για τους εργαζόμενους. Στον αντίποδα, η χώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς, κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, καταρράκωσης της αξιοπρέπειας ανθρώπων χωρίς φωνή.

 

Αρνούμαστε την επευφημία της ασχήμιας, της εξαθλίωσης, της κατάπτωσης, στους χώρους δουλειάς μας, στα σχολεία, στη ζωή μας και τη διαχείριση της φτώχειας με επιδόματα.

 

Συμμετέχουμε στην απεργία, γινόμαστε πολλές φωνές στο δρόμο, κάνουμε το χρέος μας στους εαυτούς μας και σ’ αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς.

 

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΙΑ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου