Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ…

 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ…

Συναδέρφισσες, Συνάδερφοι,

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ μετά από πάρα πολύ καιρό προκήρυξαν Γενική Απεργία. Το ερώτημα που πιθανά να θέσει κάποιος είναι, «γιατί ν’ απεργήσω και να χάσω το μεροκάματο». Εμείς απαντάμε: Πρέπει ν’ απεργήσουμε γιατί η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι/νες τα χαμηλά και μεσαία στρώματα γίνεται όλο και σφοδρότερη.

 Η Υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας της covid19 που η αντιμετώπισή της στηρίχτηκε αποκλειστικά στις πλάτες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τους/τις εργαζόμενους/νες, αρχικά ανέστειλε τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίησή του, προστατεύοντας ωστόσο τους ιδιώτες που αύξησαν την κερδοφορία τους δεχόμενοι αποκλειστικά non covid περιστατικά. Τώρα επιτίθεται και πάλι στο δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης για όλους σε δημόσιες δομές υγείας, προωθώντας τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), την άρση της μονιμότητας στο ΕΣΥ και την μετατροπή των αναστολών εργασίας υγειονομικών σε απολύσεις.

Άλλο σημαντικό πλήγμα που δέχτηκαν οι εργασιακοί χώροι, αποτελεί ο ν. 4808 (γνωστός και ως νόμος Χατζηδάκη) βάσει του οποίου ο συνδικαλισμός και η απεργία βγαίνουν στην παρανομία και το 8ωρο, ένα λαϊκό κεκτημένο που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα, καταργείται επισήμως!

Ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο όνομα μιας δήθεν πράσινης ανάπτυξης έκλεισε χωρίς προηγούμενη προετοιμασία (μια δεκαετία πριν τη λήξη της προθεσμίας που έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση) τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας χωρίς να λάβει υπόψη τις συνέπειες στην οικονομία της χώρας, επιτείνοντας την ενεργειακή κρίση και διογκώνοντας την ανεργία.Τις τραγικές συνέπειες σε αυτή την επιλογή θα επωμιστεί πάλι ο λαός (εκτίναξη τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες). Τα αποτελέσματα της ΚΑΠ μετά την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ είναι πλέον ορατά στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενόψει της επαπειλούμενης επισιτιστικής κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η οικονομική αφαίμαξη του λαού πάει πλάι-πλάι με τον εκφασισμό της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Η σκοπιμότητα και η πολιτική βούληση για έλεγχο της ελευθερίας του τύπου υπηρετείται άψογα από τα χρυσοπληρωμένα από τη λίστα Πέτσα συστημικά ΜΜΕ. Μέσα από αυτά απλώνεται η χειραγώγηση και η προπαγάνδα που προσπαθεί να κάνει αποδεκτό τον πολιτικό αυταρχισμό του συστήματος, στραγκαλίζοντας κάθε αντίθετη άποψη, έκφραση της οποίας αποτελεί και ο ν.4808. Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύουμε πως η απεργία πρέπει ν’ αποτελέσει εργαλείο και μέσο πάλης,

ΕΝΑΝΤΙΑ:

·         στη δήθεν αξιολόγηση εργαζομένων, δομών και φορέων του δημοσίου, με σκοπό την κατάργησή τους, το κλείσιμο οργανισμών, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.

·         στην αντιλαϊκήεγκληματική και τρομοκρατική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης.

·        στην ακρίβεια, την αυξανόμενη ανεργία, τις επερχόμενες απολύσεις δημοσιών υπαλλήλων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την απαξίωση και διάλυση της δωρεάν Υγείας για όλους και της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·       Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με έμφαση στους τομείς της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας.

·       Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα, τις τιμές των κοινωνικών αγαθών.

·       Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που διαλύει το 8ωρο, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, θέλει να θέσει τις απεργίες και τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία.

·       Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Τοποθέτηση Υπεύθυνου Υγιεινής και ασφάλειας. Διασφάλιση υγιεινού καθαρού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

·       Διαρκή λειτουργία του Ιατρείου του Υ.ΠΑΙ.Θ και στελέχωσής του με μόνιμο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό.

·       Απομάκρυνση των καμερών στους εσωτερικούς χώρους του Υπουργείου.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΏΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Όλα αυτά όμως είναι εφικτά με την ενεργή συμμετοχή όλων.

«ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»

Μόνος δρόμος ο μαζικός, συλλογικός, αποφασιστικός αγώνας!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου