Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.  ΨΗΦΙΣΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 11 του Απρίλη ψηφίζουμε για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές.

Εμείς που συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων, το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μαζί σας κυρίως μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, μπήκαμε μπροστά σε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους αγώνες που δόθηκαν μαζί με εσάς, παλέψαμε ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που μας έκοβαν τους μισθούς και μας στερούσαν το δικαίωμα στη ζωή. Δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Έχουμε πολιτικές θέσεις που δεν κρύβουμε όπως άλλοι που παρουσιάζονται με  ένα δήθεν απολίτικο προσωπείο, ενώ την ίδια στιγμή υπηρετούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Στηρίζουμε και εφαρμόζουμε ανοιχτές και διαφανείς συμμετοχικές διαδικασίες και είμαστε απέναντι σε τακτικές σχημάτων με ιδιοτελείς υποσχέσεις κάτω από το τραπέζι προς άγραν ψήφων…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλες και όλους, να πάρετε μέρος στις εκλογές τη Δευτέρα 11/4 και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων.

Για ένα Α/βάθμιο Σωματείο που θα είναι πραγματικά Σωματείο/Σύλλογος εργαζομένων - και όχι απολογητής της κυβέρνησης- αγωνιστικός, δημοκρατικός, που θα διεκδικεί, θα απαιτεί και θα υπερασπίζεται τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Η θέση μας για Δωρεάν, Δημόσια, Ποιοτική Παιδεία, αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών (βασικός σκοπός, άλλωστε και του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό του) επιβάλλει τη στήριξη των δίκαιων αγώνων των εκπαιδευτικών, που (πρέπει να) είναι φυσικοί μας σύμμαχοι. Οι μεταταγμένοι (πρώην) εκπαιδευτικοί μπορούν και πρέπει να αποτελούν «γέφυρα» σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Μαζί με όλες και όλους εσάς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»!

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ (όπως το κάναμε πάντα με συνέπεια λόγων & έργων):

· να παλεύουμε από κοινού για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα εντός και εκτός Υπουργείου,

· να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα και απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία προϊσταμένου ή/και πολιτικής ηγεσίας,

· στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ να θέσουμε θέμα οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια,

· να ενημερώνουμε με σχετικό δελτίο, για τα θέματα που συζητούνται στο ΔΣ, για τις θέσεις των παρατάξεων και τις σχετικές αποφάσεις μετά από ψηφοφορία. Ιδιαίτερα για τη δική μας τεκμηριωμένη θέση (αρχή της λογοδοσίας).

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου