Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πέρασαν 136 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο, και τα αιτήματα τους εξακολουθούν να είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

 Ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι διεθνιστικό κάλεσμα της εργατικής τάξης ενάντια στα οικονομικά δεινά που γεννά ο καπιταλισμός: τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια, την εκμετάλλευση.

Όμως φέτος, με τον πόλεμο στην Ουκρανία,  στην εργατική τάξη της χώρας μας εκτός των άλλων, μπαίνει επιτακτικά το καθήκον της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει το σύνολο των εργαζόμενων σε πιο δυσμενή θέση, αφού ο αντεργατικός ο ν. 4808/21 (ν. Χατζηδάκη) που επέβαλε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, επέφερε σημαντικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στο οκτάωρο, σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και της Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, επιχειρεί να διαμορφώσει τοπίο ενός νέου εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, κατεδαφίζοντας όσες εργατικές κατακτήσεις άφησε η μνημονιακή θύελλα, οικοδομώντας ένα αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό καθεστώς, που εγκαινιάστηκε με τις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις μέσα στην πανδημία. Ο ν. Χατζηδάκη επιφέρει καίριο πλήγμα στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, επιχειρεί να βάλει στο γύψο, να χειραγωγήσει και να υποτάξει τα συνδικάτα, να καταστείλει την απεργία, το ύψιστο όπλο της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων για την περιφρούρηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Μέσα σε αυτό το τοπίο, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει μέρα γενικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν το μαζικό μαχητικό παρών τους στα συλλαλητήρια, την Κυριακή 1η Μάη. Να ενώσουν τη φωνή τους σε μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά πανεργατική κινητοποίηση, που θα ωθήσει την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη, τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και πολιτικά αιτήματά τους, τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή από το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Μέρα των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανεργία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου