Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

 Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα

 

Τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών δέχεται επίθεση λόγω της συνεχούς αύξησης των τιμών, σε συνδυασμό με την καθήλωση μεροκάματων, μισθών και συντάξεων.

Η ακρίβεια τσακίζει το σύνολο του φτωχοποιημένου και εξαθλιωμένου λαού, το ένα μέτρο διαδέχεται το άλλο, ισοπεδώνοντας κάθε κατάκτηση στον χώρο της εργασίας, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, στους ίδιους τους όρους ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας, ενώ παράλληλα οι δυσκολίες στους χώρους δουλειάς και οι αρνητικοί συσχετισμοί γιγαντώνονται.

Παρόλα αυτά, ανατρέποντας τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων κινηματικής αδράνειας και απραξίας, η αγροτιά και η φοιτητική νεολαία τις τελευταίες εβδομάδες γεμίζουν τους δρόμους με τις φωνές και το δίκιο τους. Με επιμονή και αποφασιστικότητα, κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα και τις κραυγές των ΜΜΕ, κόντρα στους εκβιασμούς κάθε είδους και τη συκοφαντία, την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, όπου δολοφονήθηκαν 57 συνάνθρωποί μας. Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, συνέπεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των υποδομών και των συστημάτων ασφαλείας με συνένοχους όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Η απεργία στις 28 του Φλεβάρη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και την εγκληματική συγκάλυψη της, ας αποτελέσει εφαλτήριο για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων και διεκδίκησης.

Ας γίνει το σημείο συνάντησης όλων όσων αντιτίθενται στην κυβέρνηση και τις εγκληματικές πολιτικές της, και όχι μια αποστεωμένη ημέρα μνήμης, σημαίνοντας  το σάλπισμα του «τέλους» των κινητοποιήσεων όπως θα ήθελαν οι εμπνευστές της.

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα), με τους φοιτητές, τους αγρότες, με όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και την εξαθλίωση.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο  Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου